Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gale krater Curiosity onderzocht gedurende 9 jaar is misschien geen oud meer

Een recente studie van de Universiteit van Hong Kong suggereert dat Marskrater Gale, die het Curiosity-ruimtevaartuig sinds 2012 onderzoekt, nooit een groot meer heeft gehost. Deze stelling is in tegenspraak met alle eerdere analyses.

Mars blijft ons verrassen. In een studie die op 6 augustus 2021 in Science Advances werd gepubliceerd, stelden twee onderzoekers van de Universiteit van Hong Kong vraagtekens bij het eerdere bestaan ​​van een meer in de Marskrater Gale. Joe Michalsky en Jiaxing Liu beweren dat de meeste sedimenten die Curiosity negen jaar lang heeft bestudeerd, zich niet op de waterbodem hebben gevormd. Het komt bij voorkeur uit aërobe sedimenten, gedragen door wind of vulkanische activiteit, en vervolgens 3,7 miljard jaar geleden veranderd door zure regen. In 2011 had NASA de robot in deze specifieke krater in gebruik genomen op basis van een oud meer. De vraag naar een manier om tot deze conclusie te komen, stelden de onderzoekers eerst:

Mars blijft ons verrassen. In een studie die op 6 augustus 2021 in Science Advances werd gepubliceerd, stelden twee onderzoekers van de Universiteit van Hong Kong vraagtekens bij het eerdere bestaan ​​van een meer in de Marskrater Gale. Joe Michalsky en Jiaxing Liu beweren dat de meeste sedimenten die Curiosity negen jaar lang heeft bestudeerd, zich niet op de waterbodem hebben gevormd. Het komt bij voorkeur uit aërobe sedimenten, gedragen door wind of vulkanische activiteit, en vervolgens 3,7 miljard jaar geleden veranderd door zure regen. In 2011 had NASA de robot in dit gat laten gaan De basis van een oud meer.

READ  COVID-19: Waarom doet uw arm pijn na vaccinatie en hoe kunt u de pijn verlichten?

De vraag naar een manier om tot deze conclusie te komen, stelden de onderzoekers eerst: