Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Galaxy S24, Galaxy A55, Galaxy A35

Galaxy S24, Galaxy A55, Galaxy A35

Alle drie de modellen hebben een modern ontwerp met onderscheidende accenten. De Galaxy S24, de meest compacte van de drie toestellen, is met een dikte van slechts 7,6 mm en een gewicht van 167 gram opmerkelijk dun, waardoor hij bijzonder gemakkelijk te gebruiken is. Het ontwerp is voorzien van beeldsensoren die netjes op de achterkant zijn geplaatst, waardoor de indruk van eenvoud ontstaat. De Galaxy A55 5G en Galaxy A35 5G delen daarentegen een soortgelijk ontwerp met een glazen achterkant en netjes geplaatste camerasensoren, maar zijn iets groter en zwaarder, wat mogelijk een negatief effect heeft op het gebruikscomfort voor wie de voorkeur geeft aan een lichter toestel.

De Galaxy A55 5G en Galaxy A35 5G zijn voorzien van een batterij van 5.000 mAh, die een superieure batterijduur levert, ideaal voor intensief gebruik. De Galaxy S24 is weliswaar kleiner, maar heeft een batterij van 4.000 mAh, wat nog steeds respectabel is gezien zijn kleinere formaat. Alle drie de apparaten ondersteunen opladen met 25 W, maar alleen de S24 biedt draadloos opladen en omgekeerd opladen, wat meer flexibiliteit biedt.

Wat is het beste scherm en welke is het krachtigst?

De Samsung Galaxy S24 is voorzien van een 6,2-inch AMOLED-display, dat een resolutie biedt van 1080 x 2340 pixels en een zeer hoge helderheid van 2600 cd/m2. Deze hoge helderheid zorgt voor uitstekend zicht, zelfs bij sterk omgevingslicht, waardoor het ideaal is voor gebruik buitenshuis. Bovendien belooft het S24-scherm, met een vernieuwingsfrequentie van 120 Hz, een soepele en responsieve gebruikerservaring, ideaal voor gamen.

READ  Deze laaggeprijsde Samsung- en Xiaomi-modellen zijn een schot in de roos!

De Galaxy A55 5G en A35 5G bieden daarentegen iets grotere 6,6-inch schermen met dezelfde resolutie van 1080 x 2400 pixels. De piekhelderheid is echter beperkt tot 1000 cd/m2, wat weliswaar voldoende is voor de meeste lichtomstandigheden, maar bij fel zonlicht minder ideaal is dan de S24. De twee Samsung-modellen delen ook een verversingssnelheid van 120 Hz.

Samsung Galaxy A55

De Samsung Galaxy S24 is uitgerust met de Exynos 2400-processor, een chipset van de nieuwste generatie die uitstekende prestaties belooft voor resource-intensieve taken zoals gamen en intens multitasken. Met 8 GB RAM is hij zeer geschikt voor moderne toepassingen en zorgt hij voor een soepele en responsieve gebruikerservaring. De Samsung Galaxy A55 5G maakt op zijn beurt gebruik van een Exynos 1480-processor, die ondanks zijn efficiëntie gericht is op een iets lager bereik vergeleken met de S24-processor. De Galaxy A55 5G beschikt echter over de toevoeging van 8 GB virtueel RAM, wat de prestaties kan helpen verbeteren bij het gebruik van meerdere apps of het uitvoeren van zwaardere taken. Hierdoor blijft het concurrerend en effectief in de meeste gebruiksscenario’s.
Ten slotte is de Samsung Galaxy A35 5G uitgerust met een Exynos 1380-processor, die iets minder krachtig is dan de A55 5G, maar nog steeds voldoende prestaties kan leveren voor veelvoorkomend gebruik. Net als de A55 profiteert de A35 ook van 8 GB virtueel RAM, waardoor de mogelijkheid om achtergrondapps te beheren toeneemt en de gebruikerservaring verbetert in termen van soepelheid en reactievermogen.

Qua opslag bieden de S24 en A55 opties van 128 GB of 256 GB, terwijl de A35 dezelfde capaciteit biedt, maar met de optie om een ​​micro SD-geheugenkaart toe te voegen, wat een groot voordeel kan zijn voor gebruikers die meer opslagruimte nodig hebben voor hun bestanden en apps.

READ  Sony WH-CH510 bluetooth-headset-test: goedkoop en duurzaam

Welke composities voor beeld en welke verbinding?

De Galaxy S24 is voorzien van een geavanceerde drievoudige camera-opstelling, waaronder een 50 MP optisch gestabiliseerde hoofdsensor, een 12 MP ultragroothoekunit en een 10 MP telelens met 3x optische zoom. Deze veelzijdigheid zorgt voor een grote veelzijdigheid in fotografie, waardoor de S24 beelden van hoge kwaliteit kan vastleggen in verschillende scenario’s.

De Galaxy A55 5G volgt een vergelijkbare opstelling als de eerste twee sensoren, maar vervangt de telelens door een 5 MP macrosensor, die gespecialiseerd is in het vastleggen van details van heel dichtbij. Hoewel dit handig kan zijn bij het fotograferen van kleine objecten, mist het de veelzijdigheid van de optische zoom van de S24 voor onderwerpen op afstand. Bijzonder opmerkelijk is de 32 MP selfie-sensor van de A55, die een superieure resolutie biedt voor gedetailleerde selfies en heldere videogesprekken.

De Galaxy A35 5G deelt een vergelijkbare configuratie als de A55, maar met een 8 MP ultragroothoeksensor, die slechte prestaties levert bij het vastleggen van weidse landschappen. Een macrosensor en een portretsensor van 13 megapixels ronden het pakket af, waardoor de A35 een solide keuze is voor dagelijkse fotografie.

Samsung Galaxy A35

Alle modellen ondersteunen de nieuwste connectiviteitsstandaarden die essentieel zijn voor een moderne gebruikerservaring. De Galaxy S24, A55 5G en A35 5G zijn uitgerust met 5G-technologie, waardoor snel browsen en efficiënt downloaden mogelijk is. De Galaxy S24 en A55 5G zijn voorzien van Wi-Fi 6E, wat een aanzienlijke verbetering in verbindingssnelheid en stabiliteit oplevert ten opzichte van de standaard Wi-Fi 6 die te vinden is op de A35 5G. Alle drie de apparaten beschikken bovendien over NFC en Bluetooth 5.3, waardoor je eenvoudig kunt koppelen met andere apparaten en bijvoorbeeld contactloos kunt betalen.

READ  Xbox stelt zich een futuristische console voor met touchscreen en sociale netwerken | Xbox One

Ten slotte varieert de waterdichte certificering per model, waarbij de S24 voldoet aan de IP68-standaard en bescherming biedt tegen langdurige onderdompeling onder water, terwijl de A55 5G en A35 5G IP67-gecertificeerd zijn en bestand zijn tegen spatten en tijdelijke onderdompeling. De aanwezigheid van een vingerafdruklezer onder het scherm van elk model zorgt voor meer veiligheid en ontgrendelingsgemak.