Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

FTX: Het platform heeft een rechtszaak aangespannen tegen de ouders van Sam Bankman-Fried

FTX: Het platform heeft een rechtszaak aangespannen tegen de ouders van Sam Bankman-Fried

Gepubliceerd op 19 september 2023 om 17:14 uur.Bijgewerkt op 19 september 2023 om 17:55 uur

Een luxe landgoed ter waarde van $16,4 miljoen op de Bahama’s, en enkele miljoenen dollars in contanten… Alan Joseph Bankman en Barbara Freed hebben enorm geprofiteerd van het eerdere succes van het FTX-platform, dat werd opgericht door hun zoon Sam Bankman Freed, bekend als “ SBF.”

De ouders van de afgezette president worden nu geconfronteerd met een klacht ingediend door de directeuren van het failliete bedrijf, “om miljoenen dollars aan op frauduleuze wijze overgedragen en verduisterde gelden terug te vorderen”, aldus de klacht die maandag werd gepubliceerd.

Dit vereist specifiek de teruggave van alle eigendommen die door FTX aan de ouders van de oprichter zijn verstrekt of betaald, evenals schadevergoeding voor hun ‘bewuste, opzettelijke, wanordelijke en kwaadaardige gedrag’.

Geschenken en donaties

Volgens Bloomberg ontving het echtpaar niet alleen verschillende geschenken, maar zou het ook “gelobbyd hebben voor tientallen miljoenen dollars aan politieke en liefdadigheidsbijdragen”. De moeder van de voormalige cryptocurrency-ster heeft het bedrijf naar verluidt herhaaldelijk gevraagd om grote bedragen te betalen aan Mind the Gap, een politiek actiecomité dat ze zelf heeft opgericht.

Joseph Bankman verdiende naar verluidt een jaarsalaris van $ 200.000 als adviseur bij FTX.

Dit alles terwijl hij wist of ‘deed alsof hij het niet wist’ dat het platform insolvent was of er dichtbij stond. Alan Joseph Bankman en Barbara Freed zijn beiden gerenommeerde rechtsgeleerden en hebben rechten gedoceerd aan de prestigieuze Stanford University.

“Bankmans beheersing van de belastingwetgeving en unieke kennis van de verwarrende bedrijfsstructuur van FTX stelden hem in staat de overdracht van een contant geschenk van in totaal $10 miljoen aan hemzelf en Fried te vergemakkelijken”, kunnen we in het dossier lezen.

READ  Elon Musk verkoopt bijna $ 4 miljard aan Tesla-aandelen

Zo worden Alan Bankman en Barbara Fried ervan verdacht hun kennis en ervaring te bundelen, niet om het platform te helpen en steviger te maken, maar om het te plunderen om zichzelf te verrijken. Bovenal stelde de krachtige kennis die ze hun zoon bijbrachten hem in staat een FTX-imperium op te bouwen en vervolgens investeerders te bedriegen door hun geld te verduisteren.

Hun zoon zit momenteel opgesloten in een gevangenis in Brooklyn in afwachting van zijn proces. Hij wordt geconfronteerd met acht aanklachten en riskeert een gevangenisstraf van maximaal 115 jaar.