Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

FSR 3.0 verbetert de spelprestaties, zelfs met Nvidia grafische kaarten

FSR 3.0 verbetert de spelprestaties, zelfs met Nvidia grafische kaarten

Tijdens het RDNA Advance Games 3-evenement in Las Vegas onthulde AMD ook zijn FidelityFX Super Resolution 3-technologie, evenals de nieuwe One-Click HYPR-RX-functie, die beide in 2023 aankomen.

na lancering FidelityFX Super Resolution (FSR) 2.0 eerder dit jaarAMD heeft zojuist FSR 3.0 aangekondigd tijdens het RDNA 3-lanceringsevenement, waar de fabrikant zijn nieuwe apparaat presenteerde Radeon RX 7900 XT en RX 7900 XTX grafische kaarten.

Ter herinnering, dit AMD-technologie wil concurreren met Nvidia’s Deep Learning Super Sampling (DLSS) door afbeeldingen te maken die op zichzelf uniek zijn.. FSR 3.0 zou het beste van Ultra High Resolution-technologie moeten combineren met de geheel nieuwe Fluid Motion Frame-technologie die meer frames per seconde levert door de prestaties te verbeteren bij het spelen van games met zeer veeleisende instellingen. Deze technologie moet Het werd gelanceerd in 2023 in verschillende games en applicaties.

FSR 3.0 belooft 4K-games te verbeteren

Volgens AMD zal FSR 3.0 tot twee keer zoveel frames per seconde leveren als FSR 2.0, dat exclusief van Fluid Motion Frames-technologie lijkt te komen. AMD heeft geen details verstrekt over hoe deze technologie zal werken, maar het bedrijf heeft dit wel bevestigd Het maakt gebruik van het maken van afbeeldingen vergelijkbaar met de onlangs uitgebrachte DLSS 3 van Nvidia.

AMD toonde een demo van Unreal Engine 5 waarin: FPS steeg van 60 fps (FSR 2) naar 112 fps (FSR 3). Het FSR-accreditatietarief is momenteel uit 200 games en meer dan 80 game-ontwikkelaars ondersteunen officieel deze technologie. Het goede nieuws is dat, in tegenstelling tot DLSS, FSR-technologie is niet exclusief voor AMD. Dit betekent dat grafische kaarten van Nvidia er ook van kunnen profiteren, op voorwaarde dat ze krachtig genoeg zijn om de vereiste algoritmen te ondersteunen.

READ  Playground Games-veteranen vinden Maverick Games, een nieuwe AAA-studio | Xbox One

AMD’s andere grote aankondiging waren de prestaties met één klik en de nieuwe latentieverhogende functie van het bedrijf, de ‘HYPR-RX’. In games als Dying Light 2, HYPR-RX levert tot 85% meer prestatiesterwijl de responstijd werd teruggebracht tot een derde van wat voorheen het geval was.