Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Franse ministers drongen aan op het verwijderen van berichtenapps zoals Whatsapp, Signal of Telegram

Franse ministers drongen aan op het verwijderen van berichtenapps zoals Whatsapp, Signal of Telegram

Volgens Elizabeth Bourne zijn deze instant messaging-applicaties “niet zonder beveiligingsproblemen en garanderen ze daarom niet de veiligheid van de uitgewisselde informatie”.

gepubliceerd


leestijd :
1 minuut

Een telefoonscherm met verschillende berichten-apps, waaronder Olvid.  (Damien Mayer/AFP)

In een circulaire riep premier Elizabeth Bourne de ministers en leden van hun kabinetten op om hun bevestigingen in te trekken “Elke berichten-app” Zoals Whatsapp, Telegram of Messenger, hoorde France Info op woensdag 29 november en bevestigde de informatie. een punt. In plaats daarvan verzoekt de premier om de installatie van Olvid, een in Frankrijk ontwikkelde applicatie.

En het staat op naam van ““Cyberbeveiliging” En een “De grootste Franse technologische suprematie” Dat Elizabeth Bourne teams vraagt ​​om professionele computers en telefoons schoon te maken “Belangrijke instant messaging-applicaties voor consumenten”zoals Whatsapp, Telegram of Signal, omdat “Het is niet vrij van beveiligingsproblemen en garandeert daarom geen informatiebeveiliging.” aandelenbeurs.

naar “Om onder ogen te zien” de “bedreigen” Om het gebruik van deze tools te beïnvloeden, vereist Elizabeth Bourne de installatie van een applicatie die is ontwikkeld door “Franse Olvid Company” van “Zorgt voor uitgebreide bescherming van berichten en gebruikers.” De gegevens die via deze applicatie worden uitgewisseld, zijn “End-to-end gecodeerd” En “Verwijderd na ontvangst van bericht.” Het gebruik van de Olvid-app zou complementair zijn “Tchap verspreiden”de instant messaging-dienst van de Franse overheid, moet worden gedaan “Uiterlijk 8 december.”

READ  Drukke drukte op Schiphol, KLM annuleert tientallen vluchten