Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling verlaagt haar groeivoorspelling voor 2024 naar 0,8%.

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling verlaagt haar groeivoorspelling voor 2024 naar 0,8%.

Harde klap voor Franse groei De OESO verlaagde op woensdag 29 november haar groeivoorspelling voor Frankrijk voor 2024 scherp en daalde naar 0,8%, vergeleken met 1,2% in september. Volgens de economische voorspellingen van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling zal het internationale milieu “ Het zal de export beperken “En de rente stijgt.” Dit zal gevolgen hebben voor de particuliere investeringen en consumptie ‘Volgend jaar uit Frankrijk.

Het kabinet zei echter in de ontwerpbegroting voor 2024, die het in september presenteerde, volgens schattingen te rekenen op een groei van 1,4%. hoog “ Door de Hoge Raad voor Openbare Financiën. Het Internationale Monetaire Fonds verwacht op zijn beurt een stijging van het bbp met 1,3% in 2024, en de Bank van Frankrijk verwacht een stijging van 0,9%.

Eurozone: de strijd tegen de inflatie is nog niet voorbij, benadrukt Christine Lagarde (BCE)

De Franse staatsschuld wordt nauwlettend in de gaten gehouden

Ook de economische situatie in Frankrijk staat deze week bijzonder onder de loep, omdat ratingbureau S&P Global vrijdag de rating die het aan Frankrijk geeft, moet actualiseren. Momenteel heeft het een ‘AA’-rating, maar met een negatief vooruitzicht. Vóór S&P Global had Fitch de rating van Frankrijk eind oktober op “AA-” gehandhaafd, en Moody’s had zijn kredietrating niet bijgewerkt.

In 2023 zegt de OESO ook te verwachten dat het bbp met 0,9% zal groeien in haar woensdag gepubliceerde rapport, nadat zij in haar vorige voorspelling van september een groei van 1% had voorspeld, destijds dezelfde voorspelling als de voorspelling van de regering. Aan de andere kant verwacht de internationale organisatie een sterker herstel in 2025 met een bbp-groei van 1,4%, een dalende inflatie en herstel van de internationale vraag.

READ  Werkgelegenheid: meer dan 500.000 Fransen stopten in het eerste kwartaal van 2022, een recordaantal

Eurozone: Brussel verlaagt zijn groeivoorspelling voor 2024

Er bestaat nog steeds inflatie

De inflatie blijft momenteel hardnekkig: verwacht wordt dat ze in de eurozone als geheel 5,5% zal bereiken en volgend jaar 2,9%, wat de Europese Centrale Bank dwingt een vaste toon aan te houden met betrekking tot het renteniveau dat zij vaststelt. En QChristine Lagarde bevestigde afgelopen maandag dat ze verwacht dat de inflatiedruk zal blijven afnemen, en de Française was van mening dat de middellangetermijnverwachtingen omgeven zijn door inflatie. “Er is veel onzekerheid.”

Hoge inflatie heeft een directe impact op de groei in deze regio, waarvan de OESO verwacht dat deze dit jaar respectievelijk 0,6% en volgend jaar 0,9% zal bedragen, wat een daling is van 0,2 punten vergeleken met de eerdere voorspelling van de organisatie in september.

Volgens cijfers van het Nationaal Instituut voor Statistiek en Economische Studies stegen de consumentenprijzen in oktober in Frankrijk met 0,1% over een maand en met 4% over een jaar.

De mondiale bbp-groei wordt gehalveerd

Bovendien heeft de OESO deze woensdag haar prognose voor de mondiale bbp-groei, die in 2023 naar verwachting 2,9% zal bedragen, licht herzien, en haar voorspelling voor 2024 ongewijzigd gehouden op 2,7%.

In detail bedragen de groeiverwachtingen voor de eurozone 0,9% voor het jaar 2024, dat wil zeggen twee punten minder dan verwacht. Het Duitse groeipercentage bedraagt ​​0,6%, terwijl de OESO in 2023 -0,1% verwacht. De Verenigde Staten verwachten voor 2024 een groei van 1,5% en China 4,7%.

(Met AFP)