Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Franse berichten-app is veiliger dan WhatsApp

Skred is een zeer Franse UFO die een revolutie teweeg wil brengen in de wereld van instant messaging door volledige veiligheid en vrijheid te verdedigen!

Het is duidelijk dat applicaties die gericht zijn op uitwisselingen door middel van berichten een onderdeel van ons dagelijks leven zijn geworden, in de mate dat ze de legendarische sms bijna vervangen. Het enige probleem, niet het minste, is de beveiliging. Hoe kunt u ervoor zorgen dat de bestanden die u deelt met uw contacten exclusief blijven en dat niemand anders er toegang toe heeft? Bezorgdheid is er nu een Franse reactie op.

Als je haar niet kent, onthoud dan deze naam: Skred! Dit is een app IK BEN Het is sinds 2017 gelanceerd door Skyrock Group. Revolutionair en nu gebruikt door meer dan 9 miljoen mensen, vestigt de app zich als een Frans alternatief voor WhatsApp.

Skred Messenger, de alternatieve Franse berichten-app voor WhatsApp?

Sinds de nieuwe update van de algemene gebruiksvoorwaarden van de Amerikaanse WhatsApp-applicatie, die gebruikers niet echt een keuze liet, zijn er twijfels gerezen over de echte vertrouwelijkheid van informatie die op het netwerk wordt gedeeld. Sterker nog, sinds 15 mei zijn gebruikers van de berichten-app gedwongen de nieuwe voorwaarden te accepteren met het risico dat ze een bijna onbruikbaar account krijgen.

Als updates niet eerder voor opschudding zorgden, onthulde de laatste het WhatsApp heeft gegevens gedeeld met Facebookhet moederbedrijf sinds 2016. Als het doel volgens de groep volledig commercieel is en wordt overgelaten aan het oordeel van gebruikers (die hun app geleidelijk van zijn functionaliteit zullen zien ontdoen in geval van afwijzing), moet worden erkend dat de kwestie van vertrouwelijkheid blijft onopgelost.

Zo won Skred de strijd om vrijheid door een app aan te bieden die ondubbelzinnig is over het belang van veilig digitaal berichtenverkeer. Het benadrukt het feit dat het niet nodig is om een ​​telefoonnummer en e-mailadres te hebben en is volledig onvindbaar.

Zie ook: WhatsApp: Tips om erachter te komen of iemand je heeft geblokkeerd

Waarom kiezen voor Skred als uw instant messaging-app?

Sinds de lancering in 2017 is Skred erin geslaagd om steeds meer gebruikers aan te trekken vanwege het respect voor privacy en veilige berichtenuitwisseling. Aan het begin van deze uitdaging stond Pierre Bellanger, de zeer hands-on CEO van Skyrock die, samen met zijn ingenieurs, een volledig Franse applicatie bedacht die volledige controle voor gebruikers en perfecte bescherming van hun persoonlijke gegevens zou bieden.

skred: Veilige Franse Berichten-app: Functies

End-to-end encryptie voor extra veiligheid

Skred Messaging biedt end-to-end-codering, wat betekent dat alleen de twee contacten waarmee u communiceert, toegang hebben tot de inhoud van hun berichten. Bovendien gebruikt het APK-bestand geen enkele server en is het daarom peer-to-peer, wat een perfecte beveiliging garandeert voor bestanden die op geen enkele manier worden opgeslagen. Een belangrijke standaard die ervoor zorgt dat er geen IP-adres, telefoonnummer of andere informatie naar sociale netwerken wordt gestuurd voor marketingdoeleinden. We zouden niet minder verwachten van een app gemaakt door een radiostation dat pleit voor vrijheid van meningsuiting voor iedereen.

Zie ook: Hoe verwijderde WhatsApp-berichten lezen?

Volledig gratis en anonieme mobiele app

Gecertificeerd door Anssi (National Agency for Information Systems Security), is de Skred instant messaging-app ontwikkeld in samenwerking met Inria. Het is gratis te downloaden voor Android en IOS en vereist geen abonnement, telefoonoperator (dus geen simkaart of nummer) of e-mail om te werken. Er is geen wachtwoord of gebruikersnaam om verbinding te maken, alles gebeurt op de eenvoudigst mogelijke manier met behoud van volledige vertrouwelijkheid. Titel en je bent klaar! Het kan op alle netwerken worden gebruikt, zodat uw uitwisselingen snel en uniek zijn.

skred Gratis en anonieme berichten-app

Als je twijfels had over het vermogen van Frankrijk om te concurreren met de reuzen van Silicon Valley, Skred won alle stemmen. Het maakte het mogelijk om de wurggreep van de Amerikaanse inlichtingendiensten op de gegevens van internetgebruikers te dwarsbomen met een eenvoudige maar effectieve toepassing. Eigentijds design in roze tinten, een logo dat een slotje of een oog suggereert (het hangt ervan af!) en een super ergonomische interface. De cocktail is zeker een hit.

Zie ook: Hoe voorkom je “Dit bericht is verwijderd” in WhatsApp?

Functies van de Skred-app

Met Skred Messenger kunnen gebruikers zoveel accounts aanmaken als ze willen. Het is dus ideaal voor mensen die een onafhankelijke identiteit willen hebben voor privé-leven en werk. Het maakt het mogelijk om zowel teksten als video’s, foto’s, muziek, bestanden en programma’s uit te wisselen.

De Sked-app wordt gecommuniceerd via een geschreven bericht, spraakoproep en ook via video. En het meest interessante is dat de berichten die in het gesprek zijn verwijderd, ook van de ontvanger worden verwijderd. Het volstaat te zeggen dat dit de perfecte oplossing is voor de veeleisende verwachtingen van mobiele gebruikers die op zoek zijn naar een dienst die hen eindelijk volledige vertrouwelijkheid en open source kan bieden.

READ  Je kunt nu experimenteren met Midjourney, de kunstmatige intelligentie om kunstwerken van hoge kwaliteit te maken