Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Frankrijks eerste veroordeling voor belastingontduiking

De twee bedrijfsleiders legden 1,5 miljoen euro aan belastingen op in Dubai, een zwendel die in 2019 aan het licht kwam.

Woensdag vernam AFP dat twee bedrijfsleiders in Parijs een voorwaardelijke gevangenisstraf van negen maanden en een boete van 80.000 euro hebben gekregen voor het witwassen van belastingfraude. Dit is de eerste veroordeling in Frankrijk die werd verkregen op grond van de “Dubai Papers”, die een uitgebreid systeem van belastingontduiking aan het licht brachten.

Dat zei het Nationaal Financieel Openbaar Ministerie, dat de aanklager vertegenwoordigt, dinsdag tijdens een hoorzitting “Ieder jaar leidde ik de groep” Door deze twee pioniers en specialisten in de taxfree handel in hygiëneproducten “3% van zijn omzet” door “valse facturen” uitgegeven “ten gunste van” dekmantelbedrijven “Helens gemeenschap”, gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten. In totaal 1,5 miljoen euro. Hij was via deze regeling vrijgesteld van belasting, vervolgde de openbare aanklager van de Palestijnse Nationale Politie.

Een groot deel van de opbrengst van dit belastingvoordeel werd door de twee leiders teruggevorderd via buitenlandse rekeningen, na commissie van Helen. Zo erkenden de twee leiders dat ze elk ongeveer 400.000 euro hebben teruggekregen over een periode van tien jaar.

De oplichters gaven zich over

Gedurende “Verschijnen na een eerdere schuldbekentenis”De twee leiders pleitten schuldig en accepteerden een onderhandelde voorwaardelijke gevangenisstraf van negen maanden, elk € 80.000 boete en vrijstelling van registratie van het strafblad. Het vonnis werd goedgekeurd door de rechtbank.

Hun advocaat, Me Aurélie Chazottes, gaf in de rechtbank toe dat ze… “Onhandig en dom” Om dit frauduleuze systeem te gebruiken, met nadruk: ‘Onder belastingdruk geleden’. De twee leidinggevenden van het bedrijf, volgens de procureur-generaal van de PNF, in februari 2019 “Vrijwillige benadering met (OTA) brief waarin alle realiteiten van belastingoptimalisatie worden erkend en volledige traceerbaarheid van stromen wordt geboden.”

Tegelijkertijd regelden ze hun situatie met de belastingdienst met lijsten van ongeveer 600.000 euro per stuk. Na de onthullingen van de “Dubai Papers” en het lekken van 200.000 bestanden, notities, e-mails, brieven en faxen, opende de Palestijnse Nationale Politie op 22 februari 2019 een vooronderzoek naar zwaardere witwasmisdrijven in verband met belastingfraude.

READ  Tesla wil ruitenwissers vervangen door lasers

In Frankrijk, lobs In september 2018 werd het “UAE Offshore Money Laundering System”, georganiseerd door de Hélin Group met ., onthuld “200 agenten gerekruteerd door polarisatie: Russische oligarchen, atleten, rijke mensen, aristocraten en Franse bedrijfsleiders”. Het weekblad belichtte de rol van de oprichter van Helen, de Belgische prins Henri de Croy, bij het benaderen van potentiële klanten.

zie ook – Dubai, het nieuwe eldorado voor de jachtmarkt