Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Frankrijk wint grotendeels in Italië

Frankrijk wint grotendeels in Italië

Aurélie Sacchelli, Media365 Geplaatst op woensdag 3 april 2024 om 19:39 uur

Het Franse dameshandbalteam heeft zich al gekwalificeerd voor het EK 2024 en won de voorlaatste kwalificatiewedstrijd in Italië met een score van 13-36.

Aan de ene kant een ploeg die, bijna een kwart eeuw geleden, nog maar één keer aan het WK heeft deelgenomen en nog nooit aan het EK heeft deelgenomen. Aan de andere kant een Olympisch en wereldkampioensteam. Er is duidelijk een groot verschil tussen de Franse en Italiaanse dameshandbalploegen, en dat bleek woensdag in Chieti, in de voorlaatste kwalificatiewedstrijd voor Euro 2024. De eerste plaats in groep 4 is al bevestigd en daarmee Oostenrijk, Hongarije en Italië. Zwitserland, gastheer van het EK in november en december, de ploeg van Olivier Krumbolz ging voor een eenvoudige correctie op Italië en won met 13-36. Voor de kale tribunes van het Pala Santa Filomena-stadion (1.500 zitplaatsen) beefde de Blauwe ploeg geen seconde tijdens deze wedstrijd, die een voorbereiding was op de Olympische Spelen in Parijs. De Fransen begonnen eveneens aan een 7-0-serie en stelden daarmee na tien minuten bijna de overwinning veilig. De Italianen keerden terug naar -5 (5-10), maar onder leiding van het duo Laura Phillips-Lucy Granier (elk 4 goals) in de aanval en Laura Glauser (9 reddingen met een slagingspercentage van 56%) bereikten de Blues de helft. tijd met een score van 7-19.

De tweede helft is net zo goed als de eerste

Het doel was toen om hetzelfde te doen in de tweede helft, en dat was het. Frankrijk won de tweede helft met 6-17, met precies hetzelfde slagingspercentage voor het doel als in de eerste: 68%. The Blues breidden de voorsprong gedurende de hele periode uit: +15 op de 40e plaats (9-24), +19 op de 50e plaats (12-31), dus +23 om te finishen. Olivier Krumbolz kon het team beoordelen (6 reddingen met een succespercentage van 50% van de doelpunten van Hatado Saku), en Chloe Valentini voegde zich bij Philips en Granier bovenaan de scorelijsten met 6 doelpunten. Frankrijk heeft deze wedstrijd zonder blessures afgewerkt, wat zeker het belangrijkste is. De kwalificatiewedstrijden worden zondag afgesloten met het verwelkomen van Letland, dat de Blues in oktober met 55-8 versloegen. Het volstaat te zeggen dat dit een nieuwe wandeling in het park is.

READ  Julien Alaphilippe, aas van het Franse multi-card team

Franse doelpuntenmakers: Valentini (6), Filips (6), Granier (6), Nokande (2), LaSource (3), Zade Diuma (2), Horacek (4), Fouba (2), Nze Mincu (1), Ondono (1 ), Grandvaux (3)