Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Frankrijk is het slachtoffer van een cyberaanval en 43 miljoen mensen zijn “potentieel” getroffen

Frankrijk is het slachtoffer van een cyberaanval en 43 miljoen mensen zijn “potentieel” getroffen

France Travail maakte woensdag bekend dat het getroffen was door een cyberaanval, met een “risico op blootstelling” van persoonlijke gegevens dat “potentieel” 43 miljoen mensen trof. Volgens de Public Operator (voorheen Pôle emploi): “De database die illegaal had kunnen worden geëxtraheerd, bevat persoonlijke identificatiegegevens van momenteel geregistreerde personen, personen die de afgelopen twintig jaar eerder zijn geregistreerd, evenals personen die niet op de lijst van werkzoekenden staan ​​geregistreerd. “Maar ze hebben een filterruimte op francetravail.fr.”

De organisatie schrijft in haar persbericht dat het ‘waarschijnlijk’ is dat ‘de persoonlijke gegevens van 43 miljoen mensen zijn gelekt’.

“Identiteitsdiefstal” is de oorzaak van een cyberaanval

De gehechtheid, die van groot belang is voor de werknemerspet (organisme dat belast is met de recherche d'employment van de handicaps van mensen) is niet “a priori waar hij lag” in een cel met meer ministeries in het land bij hem in de buurt, in Frankrijk . een taak.

De operatie begon met “zich voordoen als consultants van Cap Emploi”, waarna France Travail “verdachte verzoeken” opmerkte, vervolgde de telefoniste. De aanval vond plaats “tussen 6 februari en 5 maart” en werd “deze week” ontdekt door France Travel.

“Er bestaat geen risico op compensatie” voor de blootgestelden

De exploitant laat weten dat het “een klacht heeft ingediend bij de gerechtelijke autoriteiten.” “Het Openbaar Ministerie van Parijs heeft een voorlopig onderzoek geopend en dit toegewezen aan het cybercriminaliteitsteam van de gerechtelijke politie van Parijs, dat een team heeft opgericht dat gespecialiseerd is in cybercriminaliteit.” Een vereenvoudigd klachtensysteem voor de getroffenen », aldus het persbericht.

READ  Met deze milieuvriendelijke toiletten kunnen degenen die ze gebruiken betalen - West-France Evening Edition

“Rekening houdend met de uitgevoerde technische onderzoeken zijn de openbaar gemaakte persoonlijk identificeerbare gegevens als volgt: voor- en achternaam, geboortedatum, burgerservicenummer, France Travel ID, e-mailadres, postadressen en telefoonnummers”, voegt France Travel toe. De exploitant verzekert dat er “geen risico op compensatie” bestaat en dat wachtwoorden en bankgegevens niet worden beïnvloed.