Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Frankrijk Inter-directeur Adele van Reeth ergert zich eraan dat ze zichzelf moet uitleggen in ‘Quotidien’

Frankrijk Inter-directeur Adele van Reeth ergert zich eraan dat ze zichzelf moet uitleggen in ‘Quotidien’

TMC’s talkshowgast op woensdagavond, de manager van het openbare tankstation, gaf commentaar op het ontslag van de 43-jarige komiek vanwege ernstig wangedrag.

“Gisteren werd in Frankrijk een bekende cabaretier ontslagen bij een groot openbaar radiostation wegens ernstig wangedrag vanwege een grap. Woensdagavond om “Dagelijks” Op TMC maakte Jan Barth de komst bekendAdel van ReethDirecteur Frankrijk Inter werpt direct zijn ontslag op Guillaume Morris Door Radio Frankrijk. Op 29 oktober werd de 43-jarige cabaretier vergeleken De Israëlische premier Benjamin Netanyahu met “Een soort nazi, zonder voorhuid.”.

Hij werd eerst gestraft met een waarschuwing van zijn management nadat hij weigerde zich te verontschuldigen, en werd op 2 mei geschorst. Nadat hij zijn uitspraken over Benjamin Netanyahu had herhaald Te zien op France Inter op 28 april. Guillaume Maurice werd op 30 mei opgeroepen voor een tuchtcommissie en werd uiteindelijk door Radio France ontslagen wegens ernstig wangedrag.

” data-script=”https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js” >

“Guillaume Maurice werd niet ontslagen vanwege een grap, maar vanwege zijn houding na de grap.”

Adel van Reeth

Als ik had geloofd dat deze beslissing de vrijheid van meningsuiting bij France Inter schond, zou ik niet zijn gebleven, Adele van Reeth bevestigd. Guillaume Maurice valt niet onder de wet, hij is niet van school gestuurd vanwege een grap maar vanwege zijn houding na de grap. » De leider van France Inter verwees naar de chronologie van de feiten en benadrukte dit Arcom heeft sancties opgelegd aan Radio France Voor commentaar van Guillaume Meurisse over de uitzending. “Als hij deze grap herhaalt, weet hij dat hij zichzelf zal blootstellen aan complicaties. »

Geconfronteerd met het onbegrip, de herinneringen en het in twijfel trekken van dit besluit door Jan Bart en zijn columnisten, raakte Adele van Reeth van streek. “Het is gek dat ik mezelf eigenlijk moet rechtvaardigen, dat is gek, Ik liet me meeslepen. Het is 2024, en als je een vrouw bent die een krachtig mediakanaal leidt, twijfel je voortdurend aan beslissingen die zijn gebaseerd op autoriteit, op lobbyisten of op mijn partner. (Raphael Enthoven, noot van de redactie). Dit is waanzin! »

Jan Bart antwoordde heel kalm dat de gestelde vragen dezelfde zouden zijn als tegenover een man staan. “Wij zijn onafhankelijk en vrij. Alleen publieke media kunnen zo’n onafhankelijkheid hebben. Adele van Reeth legde zichzelf rustiger uit. Als je mij vraagt ​​of ik stress heb gehad, is het fataal om daarop te wijzen. France Inter is in dit opzicht de meest onafhankelijke zender omdat we van niemand afhankelijk zijn. »

” data-script=”https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js” >