Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Aymeric Lambret, Thomas VDB, Pierre Thévenot… opeenvolgende ontslagen bij France Inter na het ontslag van Guillaume Maurice – Bevrijding

Aymeric Lambret, Thomas VDB, Pierre Thévenot… opeenvolgende ontslagen bij France Inter na het ontslag van Guillaume Maurice – Bevrijding

Sinds het begin van de zaak Maurice hebben collega’s van Radio France de deur gesloten uit protest en ter ondersteuning van de cabaretier. “Libé” doet de evaluatie.

Sinds het opleggen van sancties aan Guillaume Morris vanwege zijn controversiële uitspraken op 29 oktober over Benjamin Netanyahu (“Een nazi zonder voorhuid”), tot aan zijn officiële ontslag op dinsdag 11 juni, sloten velen van hen de deur voor France Inter.

Jamil Le Challaq was de eerste die aftrad. Niet zonder pardon maakte de cabaretier dit bekend tijdens zijn wekelijkse column op 5 mei, live vanuit de show Geweldige zondagavond. Op dit station had ik niet langer het gevoel dat ik in mijn veilige ruimte was. Hij zei dit ter ondersteuning van Guillaume Meurisse, maar werd vervolgens opnieuw tegengehouden omdat hij zijn grap tegen de Israëlische premier herhaalde. Op dezelfde dag stond een show van de Belgische cabaretier Charlene Vanhonacker volledig in het teken van Guillaume Meurisse.

“Wij maken ons zorgen over de vrijheid van meningsuiting in het algemeen.”

Dinsdag volgden meerdere cijfers van France Inter. Aymeric Lambret eerst. Twintig minuten nadat het ontslag van Guillaume Maurice was aangekondigd, plaatste de komiek een bericht Zijn sociale netwerken Een foto waarop hij een badjas draagt, vergezeld van een paar woorden: “Meer Guillaume = meer Aymeric Bedankt voor alles France Inter.” naar LibischAymeric Lambret legde het dinsdagmiddag uit “Triest voor mijn vriend, maar ook bezorgd over de vrijheid van meningsuiting in het algemeen. Deze situatie is des te zorgwekkender omdat deze zich voordoet in de overheidssector.

READ  Maak kennis met het wonderkind pop

Vervolgens was het de beurt aan Guidry, een zanger en cabaretier die lid is van een band Geweldige zondagavondom te vertrekken zonder om zijn rust te vragen. opZe kondigde haar ontslag aan en schreef: “Om redenen die mij voor de hand liggen, neem ik ontslag bij France Inter. Ik wil Charlene Vanhonacker en haar team hartelijk bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij hebben gesteld en de vrijheid die ze ons allemaal heeft gegeven in haar aanbod. Steun door Guillaume Meurisse.”

Een paar uur later was het taalkundige Lilia Veron die precies dat deed geplaatst op : “#LeGrandDimancheSoir is voor mij voorbij! De steun van Guillaume Maurice. Dank aan hem en het hele team voor deze drie jaar.” Ze was, net als Aymeric Lambret, al sinds 16 mei afwezig bij de show en wilde pas weer de lucht in als haar collega was hersteld.

Woensdag 12 juni is het de beurt aan Thomas bij DB om zijn vertrek aan te kondigen. “In tegenstelling tot wat werd aangekondigd, zal ik uiteindelijk niet als gastheer optreden Wie wil de doelpuntenmaker winnen Deze zomer is het normaal dat Frankrijk Inter na zestien jaar verlaat.” Hij schrijft ook op. Hij werd op de voet gevolgd door cabaretier Pierre Thévenoux, die dit een paar uur later bekend maakte Op Instagram Hij zal niet meer deelnemen aan de show Zoom in, zoom in, Zain : “Je maakt Guillaume Maurice boos. Ik werd gedwongen af ​​te treden vanwege jouw verhalen.” Hij schreef voordat hij de Franse Inter-teams bedankte.

READ  Pierre Perrier zingt het vuil van de hoofdstad in "Paris Saccagé"

Scherpe column van Wali Zia

Als ze niet allemaal ontslag namen, veroordeelden velen van hen, journalisten en cabaretiers, het lot dat Morris was toebedeeld. Zoals Wali Zia, die tijdens de tweede schorsing van zijn collega op 2 juni een column meer gaf dan een bezuiniging. Hij vergeleek Sybille Ville, voorzitter van Radio France, en Donald Trump. Hij besloot met te zeggen: ‘Ik ben ervan overtuigd dat het plan van de dame is om ons te bevrijden. Dus het feit dat iedereen weggaat, ik weet niet of dit de juiste strategie is om de regering boos te maken. […] Voor mij staat ze voor de trombinoscoop en tekent ze kruisjes op de foto’s. […] Als we weggaan zonder dat ze moeite hoeft te doen, morst ze de champagne en zet ze de rokkenjager aan [un vibromasseur, ndlr] Ik wens je een heerlijke avond!

Charlene Vanhoenacker, presentatrice van de show, maakte in een persbericht ook bekend dat ze op woensdag 12 juni in de ether zal blijven. Dat bevestigt ze als ze een team aan de kaak stelt dat niet uit meerdere leden bestaat “aanpassen”, Tijdens het nemen “De handeling waarin men vandaag de dag dankt aan de persoon die de openbare dienst eer heeft gebracht.”.