Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Frankrijk heeft zijn positie als grootste netto-exporteur van elektriciteit in Europa verloren

Frankrijk heeft zijn positie als grootste netto-exporteur van elektriciteit in Europa verloren

In de eerste helft van 2022 haalde Zweden Parijs in. Ook Duitsland groeit sterk.

Een ineenstorting van de Franse productie is meer dan een stijging van de Zweedse productie. Dit verklaart waarom Frankrijk zijn eerste plaats verloor inbron Netto elektriciteit tussen januari en juni 2022, volgens een rapport van een energiedata-analist EnAppSys Geplaatst op woensdag 10 augustus.

Frankrijk “Het schakelde eerder in het jaar over van een netto-exporteur naar een netto-importeur, als gevolg van de aanzienlijke daling van zijn totale nettopositieDe Britse tempel schrijft. Leg deze draai van 180 graden uit met “Structurele problemen met zijn nucleaire vloot“.en het meest serieus, de problemen waarmee het land wordt geconfronteerd, kunnen blijven bestaan.Vertoont op korte termijn geen tekenen van verbeteringDat stelt Jean-Paul Harriman, directeur van EnAppSys BV.

Naast de hittegolf die dwingen je te stoppen Sommige energiecentrales, zoals het station Tricastin (Drôme), vanwege de hoge temperaturen in de rivieren, kijken uit op het Franse park corrosie problemen Het trof enkele reactoren en leidde tot de sluiting van 12 ervan (van de 56).

Noord-Europa loopt voorop

Noord-Europese landen domineren deze regeling grotendeels. Achter Zweden, dat tussen januari en juni 16 TWh exporteerde, voornamelijk naar Finland en Denemarken, staat Duitsland. De leidende economische macht van het continent stuurde 15,4 TWh elektriciteit naar zijn buren. Verdubbel de vorige helft van 2021, om vooral aan de Franse vraag te voldoen.

Bulgarije staat op de derde plaats na 6,6 TWh. kleine toename. Aan de andere kant is er geen verandering op de achterkant van de verpakking. Italië blijft in deze periode de belangrijkste netto-importeur met 22 TWh voornamelijk afkomstig uit Zwitserland en Frankrijk.

READ  De Zwitserse bank UBS in Frankrijk is veroordeeld voor cassatieberoepen

zie ook – ‘We kunnen deze winter de stroom voor mensen afsluiten’