Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ryanair stopt verkoop vliegtickets ter waarde van tien euro vanwege hogere energieprijzen

Ryanair stopt verkoop vliegtickets ter waarde van tien euro vanwege hogere energieprijzen

Luchtvaartmaatschappij Ryanair maakte donderdag 11 augustus bekend vanwege de hoge energieprijzen te stoppen met de verkoop van tickets van tien euro of minder.

Ik denk dat er niet meer dan tien eurobankbiljetten zullen zijn, omdat de olieprijzen veel hoger zijn sinds Rusland Oekraïne is binnengevallen. (…) Ik denk dat we die tarieven een aantal jaren niet zullen zien.”De president van low-cost luchtvaartmaatschappij Ryanair kondigde aan: Michael O’Leary, op BBC Radio 4.

Goedkope luchtvaartmaatschappijen zoals het Ierse Ryanair of de Britse rivaal EasyJet hebben de afgelopen twee decennia het vliegverkeer opgeschud en de tarieven verlaagd, wat heeft bijgedragen aan een toename van korte vluchten, inclusief weekends in de stad.

Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Net als Ryanair stimuleren goedkope luchtvaartmaatschappijen het herstel van het luchtvervoer

Ongeveer vijftig euro per enkele reis

Volgens de heer O’Leary zullen de gemiddelde ticketprijzen op Ryanair de komende vijf jaar naar verwachting stijgen van tien euro naar zo’n vijftig euro per vlucht. Wat de totale kosten van de reis zou kunnen verhogen tot enkele honderden euro’s en de vraag zou kunnen ondermijnen, vanwege de goedkope tariefstructuur van luchtvaartmaatschappijen, met veel extra kosten.

De sterke stijging van de olieprijzen in het afgelopen jaar (+36% voor de in Londen genoteerde Brent-olie) is bijzonder zwaar voor de kosten van bedrijven die bekend staan ​​als “goedkoop” Vergeleken met traditionele vervoerders, maar het heeft ook invloed op gezinsbudgetten. Volgens de Bank of England zal de jaarlijkse energierekening de komende maanden met gemiddeld enkele duizenden ponden per huishouden stijgen in het VK, waar de inflatie in oktober meer dan 13% zou kunnen bedragen.

READ  5 tips en 5 fouten om te vermijden
Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Ryanair veroordeeld voor stealth-werk

In het licht van prijsstijgingen die de koopkracht van de Britten verminderen, nemen de stakingen in het land toe en treffen ook de luchtsector: beveiligingspersoneel op Leeds Bradford Airport (Noord-Engeland) kondigde woensdagavond eind augustus een staking aan voor loon, wat het rendement van de vakantie zou kunnen verstoren.

Ryanair-chef hekelt gevolgen Brexit

Michael O’Leary wil echter geloven dat de vraag naar vliegreizen zal blijven bestaan ​​en dat luchtvaartmaatschappijen, gezien de beperkte budgetten van de consument, “goedkoop” Hij zal zich terugtrekken uit het spel.

Hij protesteerde donderdag ook tegen het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie, waardoor de toegang van Europese werknemers tot het Verenigd Koninkrijk, waar ze voorheen honderdduizenden banen hadden, ernstig werd beknot. “De arbeidsmarkt is erg smal, vooral voor laaggeschoolde banen in hotels en restaurants, distributie en landbouw, maar ook voor beveiliging en bagageafhandelaars op luchthavens”Commandant bevestigt.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Brexit: vijf jaar na het referendum, de ongrijpbare voordelen van Brexit

“Wat als er een beetje eerlijkheid is van de overheid? [du premier ministre sur le départ, Boris] Johnson, zullen ze het erover eens zijn dat de Brexit een ramp is geweest voor het vrije verkeer van werknemers en dat een van de grootste problemen waarmee de Britse economie vandaag wordt geconfronteerd, het tekort aan werknemers is.”.

De wereld met AFP