Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Frankrijk financiert tegen eind 2022 geen projecten meer voor de exploitatie van fossiele brandstoffen in het buitenland

Volgens minister Barbara Bombelli, “Klimaatverandering bestrijden betekent de pagina over fossiele brandstoffen omslaan”.

Artikel door

gepubliceerd

Update

leestijd : 1 minuut.

Op vrijdag 12 november kondigde minister voor Milieutransformatie Barbara Bombely aan dat Frankrijk eindelijk was toegetreden tot de overeenkomst om de buitenlandse financiering van projecten voor fossiele brandstoffen tegen het einde van 2022 te beëindigen. Klimaatverandering bestrijden betekent de pagina over fossiele brandstoffen omslaanIk schreef op Twitter vanuit Glasgow (VK), Groeten “Consistentiebesluit voor Frankrijk”.

Op 4 november ondertekenden ongeveer 20 landen deze overeenkomst (in Engels), waaronder het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada. Aanvankelijk sloot Frankrijk zich niet aan bij dit bondgenootschap, omdat het de tekst een beetje ambitieus vond. Dit voorziet al in uitzonderingen, onder beperkte en duidelijk gedefinieerde omstandigheden die in overeenstemming zijn met de opwarmingslimiet van 1,5°C en de doelstellingen van het Akkoord van Parijs.”. Maar deze aanvankelijke afwezigheid is fel bekritiseerd door veel milieuorganisaties.

“De Franse regering geeft eindelijk toe aan de druk van de diplomatie en het maatschappelijk middenveld”En Reactie van laureaat Philippot, financieel campagneleider bij Friends of the Earth. “Dit is een beslissende overwinning na jaren van mobilisatie tegen subsidies voor klimaatschadelijke fossiele brandstoffen in het buitenland.”

De G20-landen kwamen overeen te stoppen met het subsidiëren van projecten voor kolengestookte elektriciteitscentrales in het buitenland. Maar dit nieuwe plan omvat voor het eerst gas en olie en bevat een belofte om deze fondsen om te buigen naar hernieuwbare energiebronnen. Experts zeggen dat als deze verbintenis wordt gehandhaafd, meer dan $ 15 miljard ten goede zal komen aan schone energie.

READ  De sluipschutter die Bin Laden neerschoot hekelt de situatie in Afghanistan