Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

300 huurlingen verlieten het land en Macron roept Turkije en Rusland op om hun troepen “onverwijld” terug te trekken

Turkije en Rusland moeten zich terugtrekken uit Libië De Franse president zei dat hun huursoldaten, wier “onverwijld bestaan ​​de veiligheid van het land en de hele regio bedreigt.”
Emmanuel Macron Aan het einde van
Internationale conferentie over Libië In Parijs.

Macron benadrukte tijdens een persconferentie dat “een eerste stap al is gezet door gisteren (…) de terugtrekking van 300 huursoldaten aan te kondigen” in dienst van het kamp van de sterke man in het oosten van Libië, Khalifa Haftar. “Maar dit is nog maar het begin… Turkije en Rusland moeten ook hun huursoldaten en strijdkrachten, wiens aanwezigheid de stabiliteit en veiligheid van het land en de hele regio bedreigt, onverwijld terugtrekken”, voegde hij eraan toe.

Bezwaar van Turkse zijde

De conferentie keurde het “Libische plan voor het vertrek van buitenlandse troepen en huurlingen” goed. Volgens de Elysee zijn er nog steeds enkele duizenden Russische huursoldaten – van de privégroep van Wagner – die loyaal zijn aan Turkije, waaronder Syriërs, Tsjaden en Soedanezen, in Libië. Maar Turkije laat zien dat het geen haast heeft om zijn troepen terug te trekken. Het Kremlin ontkent het sturen van soldaten of huurlingen naar Libië, evenals enige connectie met de Wagner-groep.

Er zijn een aantal reserveringen van Turkse kant. Het is goed om de eerste pullback te zien, en het zal als voorbeeld dienen. “De dingen zijn begonnen”, voegde de Duitse bondskanselier Angela Merkel eraan toe tijdens de persconferentie in Parijs.

READ  Gênante nieuwe beschuldigingen van de Britse Conservatieve Partij