Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

François Morel is “een beetje bezorgd” na de zaak van Guillaume Maurice

François Morel is “een beetje bezorgd” na de zaak van Guillaume Maurice

François Morel, hier bij France Inter, 10 mei 2024.

François Morel, hier bij France Inter, 10 mei 2024.

MEDIA – Zoals elke week al bijna vijftien jaar deelt François Morel zijn ticket voor het ochtendprogramma France Inter, op vrijdag 10 mei om 8.55 uur.

Hoewel hij over het algemeen heen en weer beweegt tussen humor en poëzie, was de toon van zijn vrijdaginterventie verre van opgewekt, aangezien de cabaretier de zaak ter sprake bracht van Guillaume Maurice, de columnist van de zender wiens toekomst daar nu ligt uitgehouwen.

Laatstgenoemde wordt ervan beschuldigd afgelopen april in de uitzending zijn grap van 29 oktober over Benjamin Netanyahu te hebben herhaald, toen hij de Israëlische premier omschreef als “ Een soort nazi, maar dan zonder voorhuid » Tijdens een column over Halloweenkostuums, een paar dagen na de aanslag van 7 oktober. Guillaume Maurice is nu door France Inter gedagvaard om een ​​disciplinaire straf op te leggen die kan neerkomen op uitzetting.

In zijn artikel getiteld We maken geen grapjes met een goed humeur over France Inter »François Morel verdedigde vrijdag zijn collega, die op eierschalen loopt sinds hij tweemaal de grap van zijn collega woord voor woord citeerde om zijn punt te ondersteunen.

READ  Wees de "nieuwe L5" met de komst van nieuwe zangers, EX-L5 hervat concerten

François Morel zag het zo “Grap over grap, schaamteloze wraakzuchtige minachting, die (hij stelde zich voor) scherp was.”. Ook hij aarzelde niet om kritiek te uiten op de directie van Radio France. “Die besloot daarom het stuk terug te plakken.”.

‘Humor is een riskante praktijk’

“Het is erg jammer voor Radio France, dat door haar wordt beheerd, na de beslissing van het Openbaar Ministerie van Nanterre [de classer l’affaire]Hij had de rol van verzoening kunnen spelen en zichzelf als een goede speler kunnen tonen. Maar nogmaals, na een schadelijke tegenslag, [elle] Het valt de praktijk van humor en vrijheid van meningsuiting aan, concepten die sinds het luisterde naar en geassocieerd werd met France Inter deel uitmaken van zijn DNA.blijft praten over de werkgever die het al heeft uitgegeven Meer dan 550 stemmingsposts.

“Nou, jij zult mij vertellen: wie ben ik om te oordelen?”Vraagt ​​hij zich af. “Een eenvoudige medewerker van France Inter, een columnist met een goede reputatie die weet dat humor een riskante oefening is. Bovendien maakt een luisteraar van France Inter zich een beetje zorgen over de toekomst van zijn favoriete zender.Hij concludeert.

In zijn presentatie inderdaad Geweldige zondagavond op frankrijk inter, De zaak van Guillaume Meurice werd uitgenodigd op de ether van de zender, waar Charline Vanhoenacker en haar team ervoor kozen een groot deel van het programma te wijden aan de confrontatie tussen de cabaretier en het management van France Inter. In het bijzonder ging columnist Jamil Le Schlag in op de grap van Guillaume Maurice over de reden voor zijn ontslag, voordat hij live aankondigde dat hij de deur van het station zou sluiten.

Zie ook op HuffPost :