Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

François-Marie Panier wil “twee rechtszaken aanspannen” tegen Netflix

François-Marie Panier wil “twee rechtszaken aanspannen” tegen Netflix

De gast van France Inter, de fotograaf die in 2016 werd veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf en in 2016 een boete van 375.000 euro kreeg op beschuldiging van het uitbuiten van kwetsbaarheid, uitte zijn woede nadat de serie op Netflix was uitgezonden.

gepubliceerd

updaten


Leestijd: 2 minuten

François-Marie Panier op France Inter, 20 februari 2024. (FRANCE INTER / RADIOFRANCE)

De Bettencourt-affaire: een schandaal tussen de rijkste vrouw ter wereld : De titel van de Netflix-documentairereeks, die eind 2023 werd uitgebracht, heeft bij duizenden – ongetwijfeld miljoenen – gebruikers de wens gewekt om er een kijkje naar te nemen. Onder hen: François Marie Panier. De fotograaf, die in 2016 werd veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf en een boete van € 375.000,- wegens het uitbuiten van kwetsbaarheid – terwijl hij 158 miljoen dollar aan schadevergoeding vermeed – vertrouwde Frankrijk Interdinsdag 20 februari 2024, via de microfoon van Lea Salama. “Ik heb het gezien, ja, en ik ben erg blij om het te zien. Ik ga ze twee keer aanklagen en nog één wegens vervalsing.”Dit werd bekendgemaakt door een naaste medewerker van miljardair Liliane Bettencourt, de voormalige erfgename en eigenaar van de L'Oréal-groep die in 2017 overleed.

Gevraagd over Bepaalde clips uit de serieen in het bijzonder waar Ariel Dombasle beweert dat François-Marie Panier “Hij is in staat om met de demonische kant te verleiden wie hij maar wil“, antwoordt de fotograaf meteen: “Het heel grappige is dat ik Ariel Dombasle al veertig jaar niet meer heb gezien. Het is heel grappig. Wat je zegt is heel mooi, maar het is volkomen onwaar. Net als de mensen die mij met Madame Castaing hebben gezien (Een rijke binnenhuisarchitect met wie hij een affaire had, noot van de redactie) terwijl Madame Castaing ze nooit heeft ontvangen. Dus het feit dat ik geprofiteerd had van Madame Castaing werd door de rechtbank als vals beoordeeld en dat ik ook als leugenaar wilde worden aangenomen.eten.

READ  Om het meesterwerk van Ridley Scott beter te begrijpen

Ondanks zijn twintigjarige vriendschap met de rijkste vrouw van Frankrijk, mag hij niet publiekelijk over de Bettencourt-zaak spreken. Maar François-Marie Panier, nu romanschrijver, had het mis Na “natuurlijk niet“Ze deed haar uiterste best om het geld van Liliane Bettencourt onder ogen te zien. Direct nadat het was bevestigd.”NeeHij zal geen boek schrijven over de zaak waarin hij is veroordeeld, en hij concludeerde:De mensen, die wij als dom beschouwen, hebben alles begrepen“.