Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

François Fillon heeft voorgesteld aan de raad van bestuur van de Russische staatsoliegroep

primair
De voormalige Franse premier Francois Fillon is voorgesteld aan de raad van bestuur van de Russische openbare oliegroep Zarobizhneft, volgens een besluit van de Russische regering dat op vrijdag 11 juni werd aangekondigd.

Benadert Francois Fillon Rusland? Voormalig presidentskandidaat en voormalig premier Nicolas Sarkozy van 2007 tot 2012 werd voorgesteld om de raad van bestuur te worden van de Russische openbare oliegroep Zaroubejneft.

Zo zou de Fransman een van de ‘vertegenwoordigers van de Russische Federatie kunnen worden in de raad van bestuur van dit bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling en exploitatie van koolwaterstofafzettingen, voornamelijk in het buitenland’.

François Fillon, die in juni 2020 werd veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf, waaronder twee boerderijen in een klinkende nep-banenzaak die zijn presidentiële campagne in 2017 verpestte, zal toetreden tot de alleen-Russische groep als president van Aptras Sarl, het adviesbureau dat hij in 2017 heeft opgericht dat al werkt met Franse bedrijven die in Rusland zijn gevestigd.

Grijp deze kans om de foto die je hebt gemaakt te plaatsen Tweet insluiten Op het St. Petersburg Economic Forum begin juni. Hier wordt het speciale ontbijt aangeboden door Sberbank. De man links van Francois Fillon is Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov.

2/ pic.twitter.com/uKFahIiiY7

– Benoît Vitkine (@benvtk) 12 juni 2021

Zarobizhnefts goedkeuring van zijn kandidatuur, gepresenteerd in een decreet ondertekend door de Russische premier Mikhail Mishustin, zou slechts een formaliteit moeten zijn.

READ  As- en zwavelwolken richting Frankrijk