Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Francis Ngannou in de boksring van juli?

Hij is een vrije en vreedzame man die dinsdag voor het eerst zijn gezin meenam. “Het gaat goed, ik heb geen haarlok, ik voel me er goed bij.”Francis Ngannou reageerde na het verlaten van de UFC. Een contracteinde werd afgelopen zaterdag onthuld maar werd in december vastgelegd. “Ik ben zo blij, ik weet dat ik alles goed heb gedaan. Ik heb er geen spijt van, als ik het opnieuw moest doen, zou ik hetzelfde opnieuw doen.”analyseerde de film The Predator, die het belang van het evenement relativeerde. “Het is sport en werk. Ik heb mijn privéleven in Kameroen, ik ben bij mijn gezin, ik heb mijn balans in het leven en dat is wat belangrijk is.”

Mislukte niet-financiële aanvragen

Hij onthulde ook dat hij sinds afgelopen zaterdag veel brieven en telefoontjes had ontvangen, verzoeken om interviews… had de voorkeur “Laat alles aan de kant”. De voormalige zwaargewichtkampioen is nu teruggekeerd naar mislukte onderhandelingen met de UFC. Er was duidelijk geld mee gemoeid. Maar niet alleen. Het verlengen van zijn contract zou hem ongeveer $ 8 miljoen hebben opgeleverd voor drie gevechten voorafgaand aan de wedstrijd. Goed maar niet genoeg Ngan’u was niet tevreden met andere, niet-financiële verzoeken. “We gaan niet naar de onderhandelingstafel en verwachten alles te krijgen wat we willen. Ik vroeg specifiek om borgtocht, ziektekostenverzekering en een strijdersadvocaat in het bestuur… Dat kon ik niet krijgen.”.

Francis Ngannou herhaalde dat hij in het contract dat hij aanging met de UFC, en in het contract dat de organisatie hem aanbood, niet vrij was. “Ik heb geen rechten, ik heb geen macht”. Hoewel hij in december free agent werd, zijn er nog onderhandelingen gaande om een ​​oplossing voor het geschil te vinden. En ze eindigden zaterdag met de brute aankondiging van Dana White in Las Vegas. De UFC-baas had de Kameroener uitgescholden omdat hij minder risico’s wilde nemen in zijn carrière. “Wat hij zegt kan me geen kwaad doen. Waar ik vandaan kom, was ik brutaler en ik ben er nog steeds. Ik denk dat hij zijn frustratie vooral uitte in zijn opmerkingen.”.

READ  Balai bevestigt onderhandelingen met Montpellier

Fury, Joshua of Wilder

Frustratie die Francis Ngannou niet wil weten. Hij kondigde aan dat verschillende MMA-organisaties al contact met hem hadden opgenomen. Maar de Kameroener heeft andere ambities. Het kan zich in juli vormen in de boksring. Tegenover Tyson Fury is Ngannou klaar om alles te accepteren: een gevecht in de kooi, een gevecht met andere, kleinere handschoenen. Hij heeft er alle vertrouwen in dat er een gemeenschappelijke basis zal worden gevonden. En als hij Fury niet was, zou hij fel gekant zijn tegen Anthony Joshua of Deontay Wilder. Ngannou wil tegen het einde van het jaar twee keer boksen.

“Natuurlijk wil ik boksen. Dat is wat ik wil doen. Ik heb nog geen enkele organisatie gesproken. Ik heb alleen respect nodig, meer respect in ieder geval. Ik heb waardigheid en vrijheid nodig. Ik wil mijn eigen lot bepalen.”.