Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Fragmenten van een ster vallen in de Egyptische woestijn

Wetenschappers hebben een studie gepubliceerd over het pad van deze ster, die volgens “Le Parisien” miljoenen jaren geleden had kunnen exploderen.

In december 1996 ontdekte Ali Barakat een kiezelsteen midden in de woestijnEgypte. Deze Egyptische geoloog bestudeerde toen Libisch glas, een rots geboren uit een komeet gevonden in het huidige Egypte. Gedoopt door Hypatia, gaat de geschiedenis van deze zwarte steen tientallen miljoenen jaren terug. Volgens de recensie Icaruswie chant Parijs Op maandag 16 mei zal de beroemde splinter afkomstig zijn van de explosie van een Type Ia supernova. Zelfs het eerste bewijs van een dergelijk fenomeen, uiterst zeldzaam (een of twee per eeuw en in elk sterrenstelsel), zou op aarde zijn.

Dit type supernova is een van de krachtigste gebeurtenissen in het universum. In mei 2022 publiceerden wetenschappers van de Universiteit van Johannesburg nieuwe resultaten van hun onderzoek in het tijdschrift Icarus. Al in 2013 stelden ze vast dat de kiezelsteen van 3,5 centimeter inderdaad van buitenaardse oorsprong was. Dit laatste bericht werpt licht op de oorsprong van de vorming van een deel van de ster. Zoals getoond Parijshet zou kunnen zijn geboren uit de ontmoeting van een ster met een andere ster ter grootte van de zon.

Lees ookEr was eens de Melkweg…

Twee sterren ontmoeting

Dan zou de vereniging van de twee sterren een enorme explosie hebben veroorzaakt, die gasatomen in het zich nog vormende zonnestelsel zou hebben gezaaid. De combinatie van deze atomen met een stofwolk, of ‘nevel’, kan dan in de loop van miljoenen jaren uitharden tot rotsen. Hypatia […] Lees verder

READ  Windows 11 gebruikt nog steeds enkele dialoogvensters van Windows 3.1

filmpje – Astronomen ontdekken de verste ster die ooit door de mens is gezien