Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Foto’s, foto’s. Minstens acht doden na ‘verwoestende’ overstromingen in Kentucky

Leandro Lozada / Agence France-Presse

“Tot nu toe denk ik dat ik minstens acht doden kan bevestigen, maar dat aantal lijkt met uur toe te nemen.” Hij zegt te verwachten dat het dodental “dubbele cijfers” zal zijn. “We kunnen op sommige plaatsen nog steeds niet komen” vanwege de sterke stroming.

In de omgeving van Jackson zijn sommige wegen veranderd in rivieren, met hier en daar verlaten auto’s. Op de bodem van deze kleine, beboste valleien werd de grond donderdag overspoeld met modderig beige water, waardoor alleen de daken van gebouwen en bomen op sommige plaatsen uitstaken.

“Honderden mensen zullen hun huis verliezen en dit zal een nieuwe gebeurtenis zijn die geen maanden, misschien zelfs jaren duurt, voor gezinnen om te herbouwen en te herstellen. Ongeveer 25.000 mensen zaten donderdag zonder elektriciteit, sommigen zonder stromend water.

De Democratische gouverneur heeft in enkele provincies de noodtoestand uitgeroepen en vier helikopters van de Nationale Garde zijn samen met harde rubberen boten ingezet om te helpen bij noodhulpoperaties.

Leandro Lozada / Agence France-Presse

Evacuaties per boot

In de buurt van Jackson evacueerden reddingswerkers bewoners per boot uit een gebied waar de Kentucky River grotendeels was overstroomd, waardoor veel huizen onder water kwamen te staan.

Leandro Lozada / Agence France-Presse

READ  Gevechten en explosies in de hoofdstad Kiev, die vreest voor de komst van grote aantallen Russische soldaten