Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Formule 1 | Verstappen weigert Perez door te laten: ‘Het laat zien wie hij werkelijk is’

Red Bull heeft zijn excuses aangeboden aan Sergio Perez nadat Max Verstappen weigerde een bevel op te volgen om zijn teamgenoot door te laten aan het einde van de Braziliaanse Grand Prix.

Verstappen passeerde Perez na een safety car-periode tegen het einde van de race, volgens instructies van het team. Het duo jaagde in Fernando Alonso op de Alpen.

Aan het begin van de laatste ronde kon Verstappen Alonso niet inhalen en passeren. Race-ingenieur Gianpiro Lambiasi vertelde hem dat hij Perez door moest laten als Alonso niet in de laatste bocht zou passeren.

Toen Verstappen zonder steun achter Perez de streep naderde, zei Lambiase hem herhaaldelijk om Perez door te laten. Verstappen deed het niet en vroeg Lambiase “wat er is gebeurd ?” Na het passeren van de geblokte vlag op de zesde plaats, voor Perez.

“Ik heb jullie de vorige keer gezegd, vraag het me niet nog een keer, oké”, zei Verstappen. “Zijn we daar duidelijk over? Ik heb mijn redenen gegeven en ik steun ze.”

Red Bull-baas Christian Horner sprak op Radio Perez om zich te verontschuldigen voor het niet terugbrengen van hem naar de baan.

“Het laat zien wie hij echt is.” zei Perez destijds. Toen hij uit zijn auto stapte, voegde hij er voor de microfoons aan toe: “Ik begrijp zijn reactie niet; als hij twee kampioenschappen heeft, is het dankzij mij. We zullen het uitleggen. Het is ongelooflijk, hij stond niet eens op het podium. Ik ben doodsbang…”

“Ik werd gevraagd hem te laten passeren en ik zou de leiding nemen. Ik weet niet wat de complicaties aan zijn kant waren. Geen idee, misschien moet je het hem vragen. Niets echt te zeggen.”

READ  Watt Van Aert, een gele trui die dorst naar overwinningen

“Na alles wat ik voor hem heb gedaan, is het een beetje teleurstellend om eerlijk te zijn. Ik ben echt verrast.”

“We waren dit weekend zeker op de achterstand, dus hopelijk zijn we terug op ons gebruikelijke niveau in Abu Dhabi.”