Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

‘Flirten’: wat is dit nieuwe type Covid dat zich ontwikkelt en de angst voor een nieuwe golf doet rijzen?

Een nieuw type coronavirus genaamd ‘Flirt’ wint aan populariteit in Europa.
Het zou verantwoordelijk kunnen zijn voor de toegenomen vervuiling deze zomer.
Vraag: Verhoogde besmettelijkheid van ziekten en resistentie tegen vaccins.

Volg de volledige berichtgeving

COVID-19: Leven met het virus

Vier jaar na het begin van de Covid-19-crisis hebben we het aantal virusmutaties, noch de opeenvolgende golven van de epidemie, niet meer geteld. In de zomer van 2024 zou echter de komst van nieuwe spelers naar Frankrijk kunnen plaatsvinden. Een variant van het Covid-19-virus, bijgenaamd ‘Flirt’, maakt al vooruitgang in Europa en vooral in Spanje, nadat het afgelopen mei al dominant was geworden in de Verenigde Staten.

De ontwikkeling ervan wordt nauwlettend onderzocht door de wetenschappelijke gemeenschap, voornamelijk vanwege twee factoren.

Waar hebben we het over?

‘Flirt’ is eigenlijk een acroniem dat verwijst naar een familie van nieuwe varianten van het SARS-Cov-2-virus die dominant zijn geworden in de Verenigde Staten en in Europa beginnen op te duiken, waaronder de dominante variant KP.2. Deze laatste is afkomstig van de JN.1-variant, afgeleid van de Omicron-familie, die vandaag de dag de oorzaak is van het merendeel van de besmettingen in Frankrijk.

Ter vergelijking: in de Verenigde Staten vertegenwoordigde de ‘Flirt’-variant medio maart 1% van de gevallen, eind maart 3,8% en is volgens het WHO-rapport nu goed voor meer dan 28%. De New York TimesWaardoor het nu het dominante ras in de Verenigde Staten is. Hoewel de ziekte momenteel minder actief is in Europa, is hij al waargenomen in 14 landen, waaronder Spanje, vooral in Catalonië.

READ  Dat is de reden waarom sommige mensen volgens wetenschappers meer rimpels hebben dan anderen

Moeten we ons zorgen maken?

Als het nauwlettend in de gaten wordt gehouden door wetenschappers, komt dat omdat de ‘Flirt’-variant besmettelijker en resistenter tegen vaccins lijkt te zijn dan de vorige soort, waardoor de vrees ontstaat voor een aanzienlijke toename van het aantal gevallen in de zomer. Volgens viroloog David Ho van Columbia University zouden de verschillen met de vorige variant dit echter wel kunnen veroorzaken “Efficiënter in het omzeilen van onze immuunafweer.”

“Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen (…) is het mogelijk dat KP.2 en zijn familieleden een golf van gevallen zullen veroorzaken, maar ik vermoed dat het geen grote golf zal zijn.” In het bijzonder schrijft Dr. Eric Topol, executive vice president van het Amerikaanse biomedische onderzoekscentrum Scripps Research, eerder Tijd tijdschrift. En voor details: “Het virus is niet voldoende gemuteerd om significant te verschillen van eerdere stammen.” Wat de symptomen betreft willen ook onderzoekers van de Johns Hopkins Universiteit in Baltimore gerustgesteld worden In hun gezamenlijke analyse eind meiwaardoor reeds bekende uitingen van het virus worden veroorzaakt. “We zien niets nieuws of anders. We zien nog steeds milde ziektes. Misschien niet omdat het virus milder is, maar omdat onze immuniteit nu veel sterker is. Na jaren van vaccinaties en infecties is het grootste deel van de bevolking op alert.” Beter in staat om infecties te bestrijden.

  • Lees ook

    Covid en griep: Moderna staat op het punt een gezamenlijk vaccin tegen de twee ziekten te ontwikkelen

Rekening houdend met deze factoren heeft de Wereldgezondheidsorganisatie volgens Catalaanse media farmaceutische bedrijven al gevraagd om vaccins aan te passen Nationalisme.

Tot die tijd moeten experts waakzaam blijven en buffermaatregelen blijven nemen. Ter herinnering: in Frankrijk begon op 15 april een nieuwe vaccinatiecampagne gericht op de meest kwetsbare groepen.

READ  Zou jij geslaagd zijn voor het wiskundeexamen van het vierde leerjaar? test jezelf !

Audrey Lou Gillick