Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dankzij deze technologie van MIT kan ‘Future You’ met je praten: welk advies zal hij je geven?

Dankzij deze technologie van MIT kan ‘Future You’ met je praten: welk advies zal hij je geven?

GVTech-nieuws Dankzij deze technologie van MIT kan ‘Future You’ met je praten: welk advies zal hij je geven?

delen:


Verschillende teams van onderzoekers in Thailand en de Verenigde Staten hebben kunstmatige intelligentie ontwikkeld om de oude versie van een persoon na te bootsen, zodat ze met hun toekomstige versie kunnen praten. Een echte sciencefictionaanpak!

Als je met een oudere versie van jezelf zou kunnen praten, wat zou je hem/haar dan vragen? Deze vraag zou het startpunt kunnen zijn voor een sciencefictionfilm. Het berust echter op een bepaalde werkelijkheid. Onderzoekers van MIT hebben zelfs aan dit probleem gewerkt, samen met andere wetenschappers in Thailand. Geïnspireerd door eerdere onderzoeken “De mate van continuïteit die een individu voelt met zijn toekomstige zelf.”keken de onderzoekers Mogelijkheid om vandaag nog te chatten met een oude versie van onszelf. En zonder veel verrassing, Kunstmatige intelligentie speelt een grote rol in deze ervaring.

Creëer een oudere digitale dubbelganger

Het experiment loopt nog steeds bij MIT. Mensen die waren geselecteerd om deel te nemen, moesten een zorgvuldige vragenlijst beantwoorden die veel vragen bevatte over de persoonlijke kwaliteiten van de cavia, hun ambities voor de toekomst en zelfs over de mensen om hen heen. De vraag naar het ideaal van het toekomstige leven wordt ook duidelijk aan de orde gesteld. Vervolgens gebruiken de door de onderzoekers ontwikkelde algoritmen alle informatie om een ​​virtuele avatar te creëren die de gebruiker over tientallen jaren vertegenwoordigt.

“Je toekomstige zelf is geen profetie: het is het verhaal van een mogelijke versie van de toekomst, gecreëerd op basis van een breed taalmodel dat is aangepast aan je initiële antwoorden op de enquête. Je kunt de toekomst niet zelf voorspellen met specifieke details over je toekomstige leven: het is bedoeld om een ​​levendig, realistisch beeld te schetsen van hoe het zou kunnen zijn.’, Uitleg van de projectpagina.

READ  Tom wordt in zijn badkamer geëlektrocuteerd door zijn telefoonoplader en vecht om zijn verwondingen te identificeren

Het experiment waarvan het Massachusetts Institute of Technology getuige was

De ervaring heeft potentieel, maar…

Het idee om met een oudere versie van jezelf te praten kan aantrekkelijk zijn. Maar, De onderzoekers achter deze aanpak zijn er heel duidelijk over dat we niet te veel moeten verwachten. Dit wordt met name verklaard door het feit dat deze oude digitale versie uitsluitend afhankelijk is van de door het laboratorium verstrekte informatie. “Het weerspiegelt dus alleen de gegevens die je in de enquête hebt ingevoerd, en de antwoorden zijn nog steeds afhankelijk van de trainingsgegevens waarop het oorspronkelijk is getraind. »

Dus wat is het nut van dit alles? MIT-wetenschappers onderzoeken of het chatten met een avatar die bedoeld is om ons in de toekomst te vertegenwoordigen, onze verschillende besluitvormingsprocessen op verschillende gebieden zou kunnen beïnvloeden. “Ons interactieve online discussieplatform wil gebruikers helpen langetermijndenken en -gedrag te ontwikkelen door hun relatie met een consistente, maar virtuele versie van hun oudere zelf te versterken.”

waarschijnlijk, Het door de onderzoekers ontwikkelde platform is niet bedoeld om publiekelijk beschikbaar te zijn, althans niet meteen. We kunnen echter verwachten dat we binnenkort de resultaten van dit geweldige onderzoek zullen kunnen ontdekken.