Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Final Fantasy VII heeft een universele kwaliteit, ongeacht het tijdperk of continent” – Libération

“Final Fantasy VII heeft een universele kwaliteit, ongeacht het tijdperk of continent” – Libération

interview

Het materiaal is gereserveerd voor abonnees

Wat moet van het origineel worden bewaard en wat moet volledig opnieuw worden uitgevonden? Naoki Hamaguchi en Yoshinori Kitase, regisseurs van zowel de historische als de nieuwe versie van het spel, bespreken voor “Libé” hun respectievelijke aanpak en de keuzes die gemaakt moesten worden.

In de achterkamer van een Parijse hotel, doordrenkt van novemberregen, wachten twee generaties Japanse ontwikkelaars op ons. In blazer en gestreept overhemd producer Yoshinori Kitase, die de zestig nadert. Kalm en beheerst werd hij een Square Enix-legende door eind jaren negentig een van de meest klinkende successen van het bedrijf te behalen, toen hij zijn eerste solostappen zette als regisseur van Final Fantasy VII. Hij was degene die een van de meest verwachte remakes van videogames toevertrouwde aan de spraakzame veertiger die naast hem stond. Naoki Hamaguchi, gekleed in sneakers en een sweatshirt, lijkt zich geen zorgen te maken over het lot van het schip ter waarde van honderden miljoenen dollars dat hij beheert. Het eerste deel, dat veel bijval kreeg, bevestigt het duo in hun keuzes. Wanneer de ene jongeman traditie bepleit, moedigt de ander revolutie aan.

Kun je samenvatten? Final Fantasy VII Kortom, een beeld dat vastlegt wat er van het origineel bewaard moest blijven bij het naderen van deze nieuwe versie?

Naoki Hamaguchi: Voor het verschil, beschreven Zevenendertigste Zoals een bentobox. Wat het onderscheidt is de verscheidenheid aan personages, minigames, speurtochten en zoveel lagen en kleine verhalen waardoor het aanvoelt als een lunchmand met verschillende smaken. Ik was een student toen ik oorspronkelijk was

READ  Een nieuw type zonnezeil kan een revolutie teweegbrengen in de verkenning van de ruimte