Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

FIFA: Volgens Andrew Wilson zou het merk een “obstakel” zijn geworden voor de ontwikkeling van EA-emulators – Nieuws

wegversperring“: Zo was de voormalige president van Electronic Arts President Van EA Sports zou ze tijdens een interne vergadering het FIFA-merk, dat op de 30-jarige voetbalsimulatie van de redacteur is aangebracht, kwalificeren.

In een lange interventie die in detail en anoniem aan VGC werd geleverd, had Andrew Wilson een toespraak gehouden die bedoeld was om te laten zien dat het hebben van FIFA op het jasje niet meer zo relevant was als het ooit was voor de uitgever.

Ik zal transparanter zijn… transparanter dan ik in het openbaar was. We hebben al bijna 30 jaar een geweldige relatie met FIFA. We hebben miljarden dollars aan waarde gecreëerd. het is enorm. We hebben een van de grootste entertainmentlicenties ter wereld gecreëerdzou beginnen.

Ik zou je willen vertellen – en het klinkt misschien een beetje bevooroordeeld – dat het FIFA-merk nu meer gewicht in de schaal legt als videogame dan als bestuursorgaan van het voetbal. We nemen deze situatie niet als vanzelfsprekend aan en proberen er niet zelfgenoegzaam over te zijn. We werken er hard aan om de FIFA duidelijk te maken wat we in de toekomst nodig hebben.

Heel eenvoudig, wat de FIFA ons gaf in de jaren dat het WK niet plaatsvond, zijn vier letters op de voorkant van de doos, in een wereld die de meeste mensen niet meer zien vanwege papierloze aankopen. In een WK-jaar kunnen we natuurlijk in de competitie komen en dat is belangrijk. Maar in een grotere context, op basis van de jaarlijkse spellen, is dat niet erg. We hebben nog eens 300 licenties: ze geven ons de meest aantrekkelijke inhoud voor onze spelers.

READ  Ter gelegenheid van de lancering van Alexa on the Revolution biedt Free een exclusieve promotie voor Freebox-abonnees

FIFA-beperkingen verwijderen

Meer in het algemeen illustreren de woorden van Andrew Wilson de richting die EA zijn serie wil geven, wat eigenlijk een echte beperking is voor FIFA. Een toekomst bestaande uit merken, alternatieve spelmodi, in lijn met Volta, en mogelijk (niet verwonderlijk) metaverses.

We hebben nagedacht over de toekomst die we wilden voor de franchise, voor de ontwikkeling ervan, en ironisch genoeg is de FIFA-licentie daar een obstakel voor‘Wilson zou het hebben uitgelegd.’Onze spelers vragen ons om meer merken en cultuur die hen aanspreken, en relevant zijn voor hun markten, om zich dieper in het spel onder te dompelen… merken zoals Nike. Tegenwoordig kunnen we dat niet doen vanwege de relatie die bestaat tussen FIFA en Adidas.“.

Onze spelers vragen ons om meer spelmodi, andere 11v11-dingen en verschillende soorten gameplay. Ik wil je graag vertellen dat het moeilijk is geweest om de FIFA zover te krijgen dat deze het soort dingen accepteert die we willen creëren. Ze beweren dat onze licentie eigenlijk alleen bepaalde categorieën dekt. Onze spelers willen ons breder zien uitbreiden naar het digitale ecosysteem, en ze willen ons daarbuiten zien deelnemen aan deze ruimte.

Onze FIFA-licentie verhinderde ons dat allemaal te doen. Nogmaals, FIFA is gewoon de naam op de borst, maar ze hebben ons belemmerd om toegang te krijgen tot al deze gebieden waar de spelers op ons wachten.‘, zou de president van EA rechtvaardigen, waarbij hij specificeerde dat FIFA had voorkomen dat de uitgever zo reactief was als hij zou willen innoveren en experimenteren.

READ  NVIDIA Ada Lovelace (RTX 40xx) in 4N TSMC?

Win-win voor EA

Diverse informatie die tijdens de herfst door veel Amerikaanse media is vrijgegeven, evenals tweeledige verklaringen, lieten tot dan toe geen ruimte voor dubbelzinnigheid over de uiteindelijke uitkomst van dit debat. En Andrew Wilson zou de trend pas aan het einde van die toespraak bevestigen, ondanks de aflevering van 2023 die altijd het beroemde acroniem zou moeten dragen.

Zo zou de kwestie van de licentieprijs, die de FIFA naar boven zou hebben bijgesteld, slechts het topje van de ijsberg zijn, en de scheiding ziet er goed en reëel uit: “Uiteindelijk weet ik niet of we het eens zullen worden. Ironisch genoeg, als we er niet in slagen, maar we erin slagen ons merk te verjongen door de controle te behouden over dit wereldwijde voetbalsysteem dat we proberen op te bouwen, kunnen we mogelijk meer inkomsten genereren, meer spelers aantrekken en duurzamer betrekken.“.

Lees ook | FIFA bevestigt dat het zijn licentie zal delen met veel spelers op de videogamemarkt
Lees ook | FIFA, tussen naamsverandering en grote geldverhalen
Lees ook | EA Sports FC: FIFA is al bezig met het veranderen van zijn naam