Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Fietsen: Waarom is Julian Alaphilippe werkloos?

Fietsen: Waarom is Julian Alaphilippe werkloos?

Wat als Julian Alaphilippe, net als de rest van het Soudal-Quick Step-team, binnen enkele dagen zonder werkgever komt te zitten? De vraag zou een paar weken geleden volkomen irrelevant hebben geleken, aangezien de Belgische ploeg nog steeds een van de sterkste ploegen van het peloton is. Maar de kracht ervan is momenteel vergelijkbaar met de kracht van een kaartenhuis. En zonder de minste troef in de mouw van zijn symbolische president, Patrick Lefebvre.

Naar alle waarschijnlijkheid moet de golem van het peloton, de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma, eigenaar van een indrukwekkende hattrick in grote rondes (Italië, Frankrijk, Spanje) deze zomer met Roglic, Vinggaard en Kos, de Soudal-Quick Step op zich nemen. elftal volgend jaar. Of beter gezegd: het werd van zijn economische kracht ontdaan door het vertrek van hoofdsponsor Soudal. Laatstgenoemde had Lefebvre gevraagd om de ploeg rond Remco Evenepoel, de wereldkampioen van 2023, te versterken rond de ploeg. Maar Soudal wees erop dat Evenepoel, hoewel onder contract, in vergevorderde gesprekken verkeert met de Engelse ploeg Ineos. Vandaag wil de grote baas van Soudal-Quick Step, de Tsjech Zdenek Pakala, die 80% van de aandelen bezit, de wielerwereld verlaten.

Maar Jumbo-Visma kan de ploeg Soudal – Quick-Step simpelweg niet huisvesten. Alleen al voor de renners zou dit hem meer dan vijftig decennia opleveren. Het aantal is echter beperkt tot dertig per team. Een snelle afwikkeling van het faillissement van Soudal lijkt dus het meest waarschijnlijk. Dus je gaat iedereen aan het eind van de maand ontslaan. Het is duidelijk een ramp als de roosters van andere teams voor 2024 bijna compleet zijn.

READ  Eerste doelpunt in Nederland door Georgi Mihajlovic

“De sfeer rond de deelnemers is erg gespannen.”

Aan Franse kant zal deze faillissementsaanvraag gevolgen hebben voor Julian Alaphilippe, de tweevoudig wereldkampioen van 2020 en 2021. Laatstgenoemde had besloten het laatste jaar van zijn contract bij België te respecteren, ook al betekende dat dat hij in de sportieve schaduw van Evenepoel stond. Maar alles staat nu ter discussie. Volgens onze informatie heeft Alaphilippe het, net als de rest van het team, erg moeilijk in de huidige situatie. “De sfeer is erg gespannen rond de renners die momenteel in Italië zijn”, legt een persoon dicht bij de ploeg uit. Niemand zag dat aankomen. Vandaag weet hij niet waar hij volgend jaar zal racen. »

Intuïtief zou een renner van het kaliber van de Fransman niet zonder werk moeten zitten, maar in deze tijd van het seizoen zijn veel deuren gesloten. Uiteraard bestaat er nog steeds de mogelijkheid om naar Frankrijk te gaan, naar TotalEnergies, waar Jean-René Bernaudeau een paar maanden geleden zijn interesse niet onder stoelen of banken stak. Hij heeft ook gesproken met Patrick Lefebvre. Maar laatstgenoemde antwoordde dat hij moest betalen voor de ontheffing van Alaphilippe van zijn contract in België. Hiermee zijn de discussies beëindigd. “Er bestaat geen twijfel over dat ik een cent zou geven voor Lefevere”, legde de Vendée-leider uit.

Bernaudo wacht

Deze keer is de situatie duidelijk anders, ook al wacht Bernaudo af of Alaphilippe van zijn contract wordt ontheven. “Hij heeft een agent en ik ga niet de eerste stap zetten”, vertelde hij ons. Als de telefoon over Julian gaat, zie ik het wel. » De bel zou binnenkort kunnen rinkelen, zelfs als de verhuizing van Soudal – de snelle overstap naar TotalEnergies zal een stap achteruit zijn voor Alaphilippe. De Franse ploeg heeft voor volgend jaar nog maar 23 renners onder contract staan ​​en Total-voorzitter Patrick Pouyanné maakte onlangs in L’Equipe duidelijk hoeveel hij de tweevoudig wereldkampioen waardeert. In principe zal de fiscale uitbreiding geen probleem zijn.

READ  Mercato: Mourinho springt op Rome! (Officieel) - Voetbal

De andere twee Fransen in de ploeg van Soudal-Quick Step, Remy Cavagna en Florian Senechal, zullen geen last hebben van de situatie. Ze zijn aan het einde van hun contract. Florian Senechal komt naar Arkéa Samsic, terwijl Rémi Cavagna zou kunnen tekenen voor het Spaanse Movistar.