Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Felix Auger-Aliassime kan niet over zijn stokpaardje heen komen

Felix Auger-Aliassime kan niet over zijn stokpaardje heen komen

Opnieuw deed Felix Auger-Aliassime uit Quebec vrijdag stof opwaaien tegen de Rus Daniil Medvedev in de halve finale van de Doha Tennis Championships, toen de derde reekshoofd van het toernooi hem voor de zesde keer versloeg in evenveel ontmoetingen in zijn carrière.

Het achtste racket van de wereld zegevierde met 6-4 7-6 (7) om een ​​afspraak te maken met de Britse veteraan Andy Murray in de laatste ronde. “FAA” beknibbelde echter niet op inspanningen tijdens het gevecht van 1 uur en 57 minuten. In elke set wist hij een opeenstapeling van pauzes uit, behalve dat Medvedev de juiste schoten op het juiste moment sloeg, met name een setpunt in de tweede set.

“Vandaag en gisteren waren mijn wedstrijden heel close”, vertelde Medvedev op de ATP-website, verwijzend naar de overwinning van donderdag op Christopher O’Connell met drie sets. Vertrouwen is belangrijk, omdat [Auger-Aliassime] Hij had rollen. Ik wist me vast te houden en dat was genoeg om te winnen, maar het was een wedstrijd van hoog niveau.

Nummer twee en nummer negen van de wereld, Auger-Aliassime maakte vijf dubbele fouten tegen slechts één fout van zijn tegenstander. Hij behoudt een efficiëntiescore van 56% bij zijn eerste service, veel lager dan die van de winnaar, die 73% van zijn eerste ballen in het spel zette.

Een paar dagen geleden verloor de Maple Leaf-atleet de vlag met 6-2, 6-4 van zijn beroemde rivaal in de kwartfinales van het Rotterdams Kampioenschap.

bezig

Naarmate het seizoen vorderde, ging Auger-Aliassime op zijn kampioensrun. Op 1 januari had hij zijn spullen gepakt voor de eerste ronde in Adelaide, ter voorbereiding op de Australian Open. Bij een Grand Slam-evenement verloor hij in de vierde ronde.

READ  RC Lens-Fribourg: mogelijke opstelling

Montrealer probeerde zijn eerste titel in het enkelspel in Nederland te verdedigen, maar het was duidelijk Medvedev die hem in de weg stond.

Veel rust krijgt de 22-jarige de komende weken niet. Hij zal deelnemen aan het Dubai ATP 500 Championship, dat maandag van start gaat, voor aanvang van het Masters 1000 seizoen.