Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Feestdagen 2022: Planeten, sterren, supermaan, Perseïden… Waar en wanneer kijk je deze zomer naar de hemel?

Feestdagen 2022: Planeten, sterren, supermaan, Perseïden… Waar en wanneer kijk je deze zomer naar de hemel?

primair
Het observeren van de lucht en de sterren is een droom van veel mensen. Dus gingen we voor u op zoek naar de data die u deze zomer niet mag missen, de mooiste plekken om de lucht in de regio te bekijken en de verschillende data om het universum om ons heen te begrijpen.

De zomer is de perfecte tijd om astronomie te beoefenen. De lucht is helder, de nachten zijn warm en de astronomische verschijnselen zijn talrijk, dit zijn allemaal goede redenen om buiten de sterren te overnachten.

Een zomer rijk aan natuurlijke fenomenen

In juni 2022 vond een “grote uitlijning van planeten” plaats, maar het was niet het enige fenomeen dat deze zomer aan de hemel kon worden waargenomen. Dus doe je ogen wijd open want er zijn zoveel afspraken.

Allereerst kun je vanaf woensdag 13 juli een bestand zien Super maan. Onze nachtster zal dan dichter bij de aarde staan ​​en het zal mogelijk zijn om hem groter en helderder te zien dan ooit tevoren. Om dit in de beste omstandigheden waar te nemen, moet je hopen op helder weer en zo ver mogelijk van de lichtvervuiling van grote steden.

Dit jaar de meest bekende nachtvallende sterren In augustus wordt het weer gehouden. Perchian meteorenregens zullen zichtbaar zijn van 20 juli op 25 augustus, met piekactiviteit in de nacht van 12 op 13 augustus. Een telescoop of verrekijker is niet nodig, u hoeft alleen maar uw ogen op de lucht gericht te houden, aangezien deze met een snelheid van ongeveer 50 km/s beweegt.

READ  Je hebt nog nooit van deze exclusieve Nintendo Switch gehoord, maar toch zijn Zelda en Mario in Japan beter verkocht

Tot slot, om de beste outfit onder jullie te krijgen, moet je op zaterdag 16 juli de telescoop uitschakelen om een ​​conjunctie (de combinatie van twee hemellichamen) waar te nemen tussen Saturnus en de maan. Op 19 juli schuift het net onder Jupiter, en uiteindelijk op 26 juli Venus wie onder de natuurlijke satelliet zal zijn. Eindelijk op 14 augustus kun je het merken Saturnus het dichtst bij de aarde We hopen onderscheid te kunnen maken tussen deze ringen.

Occitanie, de plek waar sterrenkijkers van dromen

Occitanie is een van de regio’s waar het het gemakkelijkst is om de sterren te bewonderen. In feite herbergt het twee Drie internationale reserves voor de donkere hemel Erkend in Frankrijk: Zeven Nationaal Park En de Pic du Midi de Bigorre. Nationaal Park Cevennen is het grootste internationale donkere luchtreservaat in Europa.

Je kunt de sterren ook in veel Observatoria en planetaria uit de regio. bijvoorbeeld Planeet Tarn in Montreidon Lapisoni Het geeft je toegang tot een 410 mm telescoop en een planetariumkamer. Overnachten kan ook bij Anian de astroloog Slapen onder de sterren in een transparante koepel en deelnemen aan de avondluchtwacht. U kunt ook een bezoek brengen aan Jolimont-observatorium in Toulouse Conferenties en bezoeken bijwonen

Evenementen die je niet mag missen

De ruimte stad in Toulouse Het organiseert de hele zomer een aantal activiteiten om jong en oud te interesseren voor de wondere wereld van de astronomie. Vanaf dinsdag 12 juli kun je live een onderschrift bijwonen van de eerste beelden van James Webb en de uitdaging van deze nieuwe wetenschappelijke vooruitgang beter te begrijpen. Op vrijdag 5 augustus kun je tot middernacht meedoen aan Sterrennacht.

READ  Windows 3.1 op iPad: Eindelijk een echt tabletbesturingssysteem!

Eindelijk voor meer dan 30 jaar De Astronomie Festival In Gers vindt het plaats van 5 tot 12 augustus. U zult weer meer over het heelal kunnen leren door middel van een groot aantal conferenties, activiteiten en observaties van de hemel met wetenschappers.