Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

FedEx heropent zijn Duiven International Road Center

FedEx heropent zijn Duiven International Road Center

Want het transportbedrijf viert zijn vijftigste verjaardag FedEx Express Heropent na het upgraden van zijn internationale wegknooppunt in Nederland Gelegen op een terrein van 148.000 m², is dit sorteercentrum van 24.000 m² strategisch gelegen binnen het FedEx-wegennet. Met een centrale ligging op de Europese ruggengraat die zich uitstrekt van het noordwesten van Engeland tot het noorden van Italië, is het de enige locatie die verbonden is met alle andere wegencentra van de groep op het Europese continent. “Het Europese wegennet vormt de kern van onze activiteiten in Europa en biedt een kosteneffectieve en betrouwbare wegtransportservice, en Duvan vormt de kern van deze propositie”Martin Cusinclow, senior vice president European Road Networks van FedEx Express, legt uit.

Per dag worden er 200.000 pakketten verwerkt

De totale capaciteit van het centrum is sinds de verbouwing meer dan verdrievoudigd. Er is een nieuw geavanceerd en stil pakketsorteersysteem (20% minder geluid) geïnstalleerd, waardoor de site bijna 200.000 pakketten per dag kan verwerken. Het heeft nu meer laad- en losdeuren en een buitenruimte voor verbeterde vrachtwagens, met nieuwe toegangen voor snellere toegang en een uitbreiding van 20% van het parkeerterrein voor opleggers. Ook zijn er energiezuinigere LED-lampen en elektrische trolleys uitgerold.

READ  Omigron-variant domineert Nederland