Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Familie Rothschild is klaar om standaardbier in Nederland te verkopen

(Den Haag) Overeenkomst ondertekend tussen Nederland en de familie Rothschild op woensdag Vast lager De Rembrandt, waarvoor de Nederlandse regering bereid is 150 miljoen euro te betalen, is bevestigd door het ministerie van Cultuur.
Als het parlement ermee instemt het geld vrij te geven, is het werk ‘voor het eerst in handen van Nederland’, zegt woordvoerder Michael Hendrix van het ministerie van Cultuur tegen AFP. “Hoop” op de steun van parlementsleden.

Hij voegde eraan toe dat “dit een unieke kans is” om het laatste overblijfsel van deze kwalificatie te krijgen, eraan toevoegend dat hij blij was dat Nederland “het wist te veroveren”.

Het werk, geclassificeerd als een “nationale schat” in Frankrijk en getaxeerd op 165 miljoen euro ($ 236 miljoen), werd dinsdag in Parijs aangekondigd dat het opnieuw op de kunstmarkt zou kunnen worden gelanceerd, waarbij de Franse regering het uiteindelijk zou opgeven. Acquisitie.

“De Vast lager Het is een van Rembrandts meesterwerken en is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van Nederland”, aldus het ministerie van Cultuur.

“Al eeuwenlang zijn meesterwerken in particulier bezit geweest, vooral sinds 1844 van de koning van Engeland en de familie De Rothschild”, vervolgde hij.

Dit schilderij, een zelfportret geschilderd door een Nederlandse schilder in 1636 op 30-jarige leeftijd, is te koop bij particuliere eigenaren, leden van de familie Rothschild.

De aankoop zal een combinatie zijn van publieke en private fondsen. Vereniging Rembrandt 15 miljoen en het Rijksmuseumfonds 10 miljoen.

“Na eeuwen van reizen, The Vast lager Ga nu naar huis’, zei minister van Cultuur Ingrid von Engelshowen in een verklaring.

READ  Nederland meldt sinds begin januari dagelijks een toename van het aantal gevallen

“Al generaties lang hebben we gedroomd om terug te brengen Vast lager In ons land’, zegt Daco Dibits, directeur van het Rijksmuseum in Amsterdam, dat 22 van Rembrandts 340 of meer schilderijen bevat.

“De kwaliteit en authenticiteit waarmee dit schilderij de artistieke doorbraak van Rembrandt markeert, maakt het een meesterwerk van meesterwerken”, zei dhr. Dibits toegevoegd.