Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Facebook wil jouw persoonsgegevens gebruiken voor haar AI

Facebook wil jouw persoonsgegevens gebruiken voor haar AI

De groep kondigde aan Facebook-gebruikers een aanstaande wijziging aan in haar AI- en databeleid. Gebruikers kunnen dit nieuwe gebruik echter blokkeren…

Meta zal zijn AI-tools in Frankrijk lanceren

Op 24 mei 2024 verscheen er een bericht op Facebook “ Wij ontwikkelen AI-tools voor u “Uiteraard goed nieuws, aangezien kunstmatige intelligentie ingrijpt in al ons dagelijks gebruik van computers, tablets en smartphones. Maar zoals altijd op internet: als het gratis is, ben jij het product.

Dit bedrijfsmodel dat afhankelijk is van de persoonlijke gegevens van gebruikers vormt de kern van Meta, dat ook eigenaar is van Facebook, Instagram en WhatsApp. Dankzij deze toepassingen beschikt de sociale netwerkgigant, die ruim 2 miljard actieve gebruikers heeft, over een enorme hoeveelheid data die hij weer goed wil gaan gebruiken.

Door op de Facebook-melding te klikken, ontvangen we een bericht waarin de kleur wordt aangekondigd: “ We bereiden ons voor om onze Meta AI-experimenten uit te breiden naar uw regio. Meta AI is onze verzameling generatieve AI-functies en -ervaringen, zoals Meta AI en de creatieve AI-tools en -modellen die deze ondersteunen. »

Facebook (META) wil de persoonlijke gegevens van Fransen gebruiken om zijn kunstmatige intelligentie aan te drijven

Uw persoonlijke gegevens die door Facebook worden gebruikt voor generatieve kunstmatige intelligentie

Nieuwe functies worden niet gelanceerd zonder persoonlijke gegevens van Meta, data op te vragen Die de groep ongetwijfeld zal gebruiken om generatieve AI-modellen te verbeteren. Verder waarschuwt de Menlo Park-gigant: “ Om u te helpen profiteren van deze ervaringen, zullen we nu vertrouwen op een wettelijke basis die legitieme belangen wordt genoemd om uw informatie te gebruiken om Meta’s AI te ontwikkelen en te verbeteren. Dit betekent dat u het recht heeft om bezwaar te maken tegen de manier waarop uw gegevens voor deze doeleinden worden gebruikt. Als uw bezwaar in aanmerking wordt genomen, is dit vanaf nu van toepassing. »

READ  De Franse kledingketen Burton of London heeft een kwart van zijn winkels in Frankrijk gesloten, waarbij maar liefst 221 banen op de tocht staan

Meta biedt ook een link om bezwaar te maken tegen dit gebruik. In theorie tenminste. Omdat dit formulier van 24 mei 2024 niet beschikbaar is. Dat zal waarschijnlijk later zijn, en Meta kan de Europese regels rond persoonsgegevens niet negeren.

De groep kondigt een update aan van haar vertrouwelijkheidsbeleid Er wordt aangekondigd dat de nieuwe voorwaarden vanaf 26 juni 2024 van toepassing zullen zijnMisschien een releasedatum voor nieuwe functies.