Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Facebook Horizon Workrooms is gelanceerd en is een stap dichter bij de metaverse

Oculus, een dochteronderneming van Facebook die zich toelegt op virtual reality, heeft Horizon Workrooms in bèta gelanceerd, een oplossing die is ontworpen als een virtuele werkruimte waarmee bedrijfsteams kunnen communiceren en op afstand kunnen werken.

Mark Zuckerberg waarschuwde eind juli 2021, terwijl hij de financiële resultaten van Facebook voor het tweede kwartaal publiceerde: de toekomst van zijn bedrijf ligt in de metaverse, een uitdrukking die verwijst naar de samensmelting van de virtuele en echte wereld. “Je kunt een beetje nadenken over het internet waar je je op bevindt in plaats van er alleen maar naar te kijken (…) je zult in staat zijn om alles te doen wat je vandaag op internet kunt doen, plus enkele van de dingen die je voel me vandaag niet op internet, zoals dans”Mark Zuckerberg voorspelde.

Een paar weken later heeft het sociale netwerk een belangrijke stap in deze richting gezet met de bèta-release, donderdag 19 augustus 2021, van een oplossing genaamd Horizon Workrooms op Oculus Quest 2, het nieuwste virtual reality (VR)-systeem tot nu toe. Gelieerde Facebook. Ontworpen als een VR-werkruimte waarmee bedrijfsteams kunnen communiceren, samenwerken en op afstand werken, is Horizon Workrooms gelanceerd in 22 landen waar de Oculus Quest 2 wordt ondersteund, waaronder Frankrijk. Voorlopig is de app gratis.

“Voor het eerst combineren werkruimten enkele van onze beste technologie in één enkele ervaring op Quest 2”Oculus bevestigt dit in een persbericht. De oplossing stelt medewerkers met een virtual reality-systeem van een bedrijf bijvoorbeeld in staat om fysiek toegang te krijgen tot een mixed reality-kantoor. Het biedt ook functies zoals toetsenbord- of handtracking, uitzending op afstand, integratie van videoconferenties en ruimtelijke audio, evenals Oculus-avatars.

READ  Hoe deze nieuwe gebruiksvriendelijke functie te gebruiken

“De manier waarop we werken verandert. Steeds meer mensen werken nu liever op afstand, met meer flexibele opties, en heroverwegen de manier waarop ze naar kantoor gaan. Maar zonder de juiste communicatiemiddelen is werken op afstand mogelijk. Het kan ingewikkeld om te managen.” Werken zonder omringd te zijn door collega’s kan soms de indruk wekken van isolement, en brainstormen is anders als je niet allemaal in dezelfde ruimte zit.”Oculus legt het uit in een persbericht.