Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

F1 | Hongaarse Grand Prix: Aston Martin draait rollen om

Het is een copy-paste die we zondag zagen tijdens de Hongaarse Formule 1 Grand Prix toen de twee Aston Martin-coureurs vochten, zoals ze vorige week in Frankrijk deden, om het laatste beschikbare punt aan het einde van de race.

• Lees ook: F1: Max Verstappen domineert Hongarije

Maar dit keer waren de rollen omgedraaid.

Sebastian Vettel, die aan het einde van het seizoen zijn carrière zal beëindigen, eindigde als 10e, voor teamgenoot Lance Stroll.

‘We hebben bijna geen tijd meer’

Voordat het doek viel, vroeg het team de coureur uit Quebec om Vettel te laten passeren.

“Ik had een betere kans dan Lance om Esteban te vangen [Ocon] Op de negende plaats’, legde de Duitser uit.

Maar een crash die Valtteri Bottas vijf ronden geleden opliep, waardoor de virtuele safety car moest worden ingezet, verhinderde Vettel om de laatste inhaalpoging te doen om de negende plaats van de coureur van het Alpine-team te pakken.

“We hebben bijna geen tijd meer”, zei Vettel. Ik was redelijk dichtbij in de laatste ronde, maar ik denk dat ik nog een bocht nodig had om vooruit te komen. Al met al was het een leuke race met veel gevechten. »

Botsingen met Ricardo

Stroll wordt vanaf het begin van het seizoen vaak bekritiseerd vanwege zijn harde gedrag, en hij heeft zichzelf in Boedapest niets te verwijten.

Nadat hij voor het eerst in acht pogingen de tweede ronde (Q2) van de kwalificatie had bereikt, kon hij voor zijn eerste stop meerdere keren klimmen.

Maar in zijn strijd om de zevende plaats was Stroll betrokken bij een botsing met Daniel Ricciardo (McLaren) in ronde 48 van 70 ronden.

READ  Sport TV programma voor 4 september

Quebec zei: “Ik gaf hem ruimte in de tweede bocht aan de binnenkant, maar hij viel terug op mij. Ik denk dat hij moeite had om zijn harde banden onder controle te houden en te ver ging.”

De manoeuvre van de Australiër ontsnapte niet aan het toezicht van de bewakers, die hem vijf seconden straften.

Ondanks alles zijn er vandaag veel positieve punten om van af te komen”, besluit Stroul. We moeten ook begrijpen waarom onze snelheid in de race beter was dan in de kwalificatie. »

Van Helden tot… Nul

Nicholas Latifi, die de dag ervoor zijn eerste schittering in de Formule 1 had betaald door de snelste tijd neer te zetten tijdens de laatste vrije training, was de langzaamste coureur tijdens de eerste kwalificatieronde (Q1).

“In het eerste kwartaal maakte ik een vreselijke fout die me toegang tot Q2 ontzegde. Ik geef toe dat het frustrerend is om van kampioen naar … nul te gaan.

Bij de start van de race op zondag had Latifi niet overtuigender kunnen zijn toen hij zijn voorvleugel beschadigde, wat zijn handling van Williams beïnvloedde.

De Torontonian zou zijn carrière eindigen op de 18e plaats. Een andere rol voor het schilderen van zijn kant.

Ter herinnering: Latifi was de laatste die de snelle laatste ronde op zaterdag in de vrije training probeerde, omdat het stopte met regenen en de omstandigheden gunstiger waren.

F1 Circus is nu een maand op zijn jaarlijkse vakantie voordat de operaties worden hervat. Op de terugreis staan ​​er in drie weken tijd drie hoofdprijzen op de kalender: België (28 augustus), Nederland (4 september) en Italië (11 september).

READ  Mercato | Mercato Mercato - OM: Zorgen dat er een ster bij OM aankomt?