Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Eurovision Sport en IMG zorgen voor maximale zichtbaarheid op de UCI Wereldkampioenschappen wielrennen om hun honderdjarig bestaan ​​te vieren

SW Pix / UCI

De 2021-editie van de UCI Wereldkampioenschappen Wielrennen, die in Vlaanderen wordt gehouden, zal de honderdste verjaardag van dit jaarlijkse evenement markeren en zal de historische betekenis van deze Belgische regio voor het wielrennen op het Oude Continent herinneren. Dankzij de mediadistributie van Eurovision Sport in Europa, en IMG in de rest van de wereld, zullen deze toernooien overal ter wereld op televisieschermen te zien zijn.

Het wordt uitgezonden door de volgende leden van de European Broadcasting Union: ZDF (Duitsland); VRT en RTBF (België); TV2 (Denemarken); RTVE (Spanje); Frankrijk Télévisions (Frankrijk); RAI (Italië); TV2 (Noorwegen); NOS (Nederland); TVP (Polen); CT (Tsjechië); BBC (VK); RTV (Slowakije); RTV (Slovenië); SVT (Zweden) en SRG (Zwitserland).

Als onderdeel van de mediadistributie die wordt uitgevoerd door Eurovision Sport, zal de berichtgeving over EBU-leden worden ondersteund door de Eurosport/Discovery-platforms. Zo zal Eurosport 1 de hele competitie presenteren, terwijl Eurosport Player en het Global Cycling Network zorgen voor digitale dekking in heel Europa. In Rusland is het mogelijk om het evenement op Match TV te bekijken, dankzij de sublicentieovereenkomst die deze zender heeft met Eurosport.

IMG zal van zijn kant zorgen voor brede media-aandacht voor de UCI Wereldkampioenschappen wielrennen 2021 in de rest van de wereld. In Amerika worden de beelden gedistribueerd door Flosports en ESPN. In Azië wordt de wedstrijd uitgezonden door Jsports (Japan), Zhibo TV (China), Truevision, Mono (Thailand), Astro (Maleisië) en Starhub (Singapore). Het wordt ook uitgezonden op SBS, Fox Sport (Australië), Sky Sport (Nieuw-Zeeland) en Supersport (Zuid-Afrika).

READ  Paris Saint-Germain: het grappige geheim van Lionel Messi aan het begin van de wedstrijden

De UCI Wereldkampioenschappen wielrennen 2021 worden gehouden van 19-26 september en worden daarom uitgezonden op 5 continenten. Er worden in totaal 11 titels uitgereikt in de categorieën Elite, Junior en Under 23. De tijdritten vinden plaats in Brugge van 19-22 september en Leuven organiseert wegwedstrijden van 24-26 september.

In totaal wordt in Europa bijna 400 uur aan live tv-dekking gerealiseerd, waaraan een zeer complete live-uitzending op digitale platforms wordt toegevoegd. De evenementen van het afgelopen weekend, met rij één de Women’s Elite Road Race op 25 september en de Men’s Elite Road Race de volgende dag, zullen naar verwachting een groot aantal kijkers trekken.

VRT/Sporza zal in samenwerking met Eurovision Sport en UCI de host-zender van de competitie zijn, zodat de fans geen minuut hoeven te missen tijdens de acht dagen van de competitie.

Frédéric Sanz, Head of Cycling bij Eurovision Sport, zei vandaag:

“Onze leden en onze partnerzenders tonen een ongekende toewijding aan wielrennen. Het was erg belangrijk, ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van de UCI Wereldkampioenschappen wielrennen, om zo’n uitgebreide berichtgeving over de hele wereld te bieden. Europa en om een ​​zeer groot publiek te bereiken is niet beperkt tot wielerfans. Door de waarde van de Wereldkampioenschappen te verbeteren ten voordele van de UCI, het organisatiecomité en verschillende actoren, blijft Eurovision Sport de sport binnen het bereik van zoveel mogelijk mensen brengen.”

Over David LaPartient, voorzitter van de International Cycling Union,

“De UCI Wereldkampioenschappen wielrennen heeft dit jaar een speciale betekenis, vanwege de honderdste verjaardag van deze grote jaarlijkse competitie. Natuurlijk trekken onze races elk jaar een toenemend aantal kijkers, maar we waren vooral enthousiast over deze uitzonderlijke verjaardag, ervoor zorgen dat fans van over de hele wereld volwaardig kunnen deelnemen aan dit evenement. Ik ben dan ook verheugd dat Eurovision Sport en IMG wielerliefhebbers overal ter wereld de wedstrijden laten volgen die worden verreden. Ze zullen worden verreden op de wegen van Vlaanderen.”

READ  Miss Paris Saint-Germain - Messi-gekte in Reims en toeschouwers komen uit India en Chili!

Ed Malaburn, Senior Vice President en Head of Sports bij IMG Media concludeerde:

“De brede verspreiding van de UCI Wereldkampioenschappen op de weg buiten Europa weerspiegelt het belang van deze internationale competitie. We zijn erg verheugd om onze inspanningen te bundelen met die van de UCI en Eurovision Sport voor dit prestigieuze evenement.”

In april 2016 heeft de UCI de EBU de verantwoordelijkheid toevertrouwd voor de distributie van Europese mediarechten voor UCI-competities in de komende acht jaar. Via een sublicentieovereenkomst met EBU beheert IMG de rechten buiten Europa.

Televisies met gratis toegang bereiken meer dan 800 miljoen Europeanen. Volgens een nieuw rapport in opdracht van EBU van Ampere Analysis (Sports on European Television: Maximizing Commercial Value), vertaalt deze uitgebreide berichtgeving zich in een grotere aantrekkelijkheid van de sport, een groot cumulatief publiek en een hoge winstgevendheid voor sponsors.