Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Europese Justitie schrapt 250 miljoen euro aan belastingverlagingen aan Amazon in Luxemburg

Europese Justitie schrapt 250 miljoen euro aan belastingverlagingen aan Amazon in Luxemburg

Op woensdag 12 mei heeft de Europese justitie de legitimiteit bekrachtigd van de belastingverlagingen die Amazon in Luxemburg heeft verkregen en de Europese Commissie vrijgesproken, die een onregelmatige overheidssteun van 250 miljoen euro heeft gezien die ze heeft geëist.

Het onderzoek van de commissie werd geopend na de bekendmaking “LuxLeaks” In 2014 onthulde een grootschalige journalist een wijdverbreid systeem van belastingontduiking ten gunste van in Luxemburg gevestigde multinationals.

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Multinationale fiscale transparantie: Europa zoekt naar een compromis

Aan het einde van zijn onderzoeken schatte Brussel dat Amazon profiteerde van illegale voordelen dankzij een overeenkomst uit 2003 (vernieuwd in 2011) die het mogelijk maakt om belastingen te ontwijken op bijna driekwart van zijn winst in het land van zijn Europese hoofdkantoor. In oktober 2017 was hij de Europese CEO Geschat op 250 miljoen euro Uitkeringen zijn niet verschuldigd en moeten worden terugbetaald.

‘Moet als geheel worden afgeschaft’

Luxemburg en Amazon hebben juridische stappen ondernomen. Geen van de resultaten die in de bestreden beschikking worden genoemd, is voldoende om het bestaan ​​van een voordeel aan te tonen (…) Zodat het in zijn geheel zou worden afgeschaft. “Vandaag, woensdag, heeft het Gerecht van de Europese Unie, de kamer van eerste aanleg, besloten Volgens een persbericht.

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Multinationale belastingen: er wordt gewerkt aan een financieel fiscaal schema

De Amerikaanse onlineverkoopgigant was meteen ingenomen met deze beslissing: het vonnis “Het is in lijn met ons vaste standpunt dat we alle toepasselijke wetten hebben nageleefd [que nous n’avons] Hij kreeg geen enkele voorkeursbehandeling. “. Luxemburg was ook ingenomen met deze uitspraak Wat bevestigt dat de fiscale behandeling (…) in de vraag (…) Het was geen staatssteun. “.

“We zullen de sluiting zorgvuldig bestuderen en mogelijke vervolgstappen overwegen.”En de Reclame maken Van haar kant, Europees Commissaris voor Mededinging, Margaret Westager. De uitvoerende macht van de EU heeft de mogelijkheid om in beroep te gaan bij het Hof van Justitie van de Europese Unie (HvJ-EU), zoals hij deed na zijn klinkende verlies voor Apple vorig jaar. De Europese Commissie had in juli 2020 al verloren van dezelfde rechtbank, die de terugbetaling van 13 miljard euro aan belastingvoordelen aan Ierland teniet deed.

READ  De maximale snelheid op de snelweg, de bestuurder van een Fiat 500 rijdt met zijn auto naar meer dan 200 km/u

Ondertussen bestelde de Europese CEO van Luxemburg in juni 2018 een terugbetaling van € 120 miljoen bij ENGIE, waarbij hij vraagtekens plaatste bij de twijfelachtige financiële regelingen die het Franse energiebedrijf in staat stelden om belastingen van 99% te ontwijken. De winsten van haar twee dochterondernemingen bevinden zich in het Groothertogdom. In deze zaak heeft het HvJ-EU Luxemburg en het Energiebedrijf veroordeeld, wier dubieuze financiële regelingen volgens de rechters een onverdiend voordeel vormen.

De wereld met Agence France-Presse