Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Europees kampioenschap volleybal dames: verslagen door Italië door blauwe onderbreking in de kwartfinales

Europees kampioenschap volleybal dames: verslagen door Italië door blauwe onderbreking in de kwartfinales

Italië gaf Frankrijk vrijwel geen kans. Op “zijn” EK 2023 won een van de vier gastlanden de Hab in drie sets (25-14, 29-27, 25-13). De ploeg van coach Emil Russo had nog twee kogels over om de tweede ronde uit te spelen, maar de Italianen redden telkens en waren solide en consistenter in hun kot in Florence. Een “logische” nederlaag voor de Fransen tegen de titelverdediger, maar het laat wel een sprankje hoop achter voor de Olympische Spelen in Parijs in 2024.

Tot ziens op de Spelen van Parijs

Het Franse nationale damesteam heeft pas voor de negende keer sinds 1949 de kwartfinales bereikt. Ze hebben het nooit beter gedaan dan de vierde plaats, in 1951. Dus om ze voor de tweede keer op rij in de top 8 van Europese teams te vinden, is inderdaad reden voor hoop. . Lucille Jekyll en haar teamgenoten hadden ongetwijfeld van beter kunnen dromen, maar ze zijn tevreden met hun zes overwinningen in acht wedstrijden. Slechts twee nederlagen, één in de eerste ronde tegen Nederland, dat de halve finales bereikte, en dus dit keer tegen Italië.

Ze hebben ons nu een datum gegeven volgend jaar op de Olympische Spelen… Hij is de eerste in de geschiedenis van deze selectie die nog nooit aan de Olympische Spelen heeft deelgenomen. Het Franse nationale team zal ook deelnemen aan de Nations League met de 16 beste teams ter wereld.

READ  Spanje domineert Nederland in de verlengingen en plaatst zich voor de eerste halve finale in zijn geschiedenis