Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

European Hockey League – The Dragons, 3-1 winnaar uit Kampong in de strafschoppenserie, eindigde als vijfde

(Belga) Door de Nederlandse ploeg Kampung met 3-1 te verslaan in een penalty shootout, eindigden de Dragons als vijfde in de European Hockey League 2022, zondag in het Wagner Stadion in Amstelveen, Nederland. Prashat, die in de kwartfinales werd uitgeschakeld door de Engelsman Sorbiton, schoof 2-0 op (eerste helft: 1-0) tegen de vorige winnaars van de competitie (2016), voordat hij in de tweede helft weer scoorde (2-2 ).

De door Michael Kuzma gecoachte ploeg leidde kort na rust eigenlijk met 2-0 na de opening door Felix Denayer (20) en een door Nicolas Della Torre (35e plaats) omgebouwde PC. Kampong, die vrijdag uit de medaillerace werd geklopt door Vincent Vanach en zijn Root Weiss-teamgenoten Colin (2-1), werd vastgebonden door Mats Grueter (36e) en zijn computerspecialist Jeb Janssen (46e). In de strafschoppenserie scoorden Denayer, Robert Robbins en Luca Martinez hun poging, terwijl drie van de vier Nederlanders het doel misten. Zo eindigde het Dragon-team, dat de play-offs in het Belgisch kampioenschap werd ontzegd, als vijfde in zijn twaalfde deelname aan de beroemdste continentale clubcompetitie. Het blijft de meest succesvolle Belgische club in de EHL met één zilveren medaille (2013) en drie bronzen medailles (2012, 2014, 2017). (Belga)

READ  Vuelta: Onweerstaanbare Bennett!