Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

European Basketball 3×3 – De Belgian Lions verliezen van Nederland en spelen met Litouwen in kwartfinales

(België) Na een overwinning met 14-13 ten koste van Azerbeidzjan (FIBA 75), verloor het Belgische nationale basketbalteam vrijdag 3×3 (FIBA 6) 21-17 van Nederland in zijn tweede groepswedstrijd in de Europa Cup (EK) avond in Graz, Oostenrijk. Ondertussen domineerde Nederland de Azerbeidzjanen met 22-6. Met de eerste twee groepen die de kwartfinales bereiken, nemen de Belgium Lions 3×3 (tweede in Groep D) het zondag (16:05 uur) op voor een plaats in de halve finale tegen Litouwen, het tweede team in de International Basketball Vereniging (FIBA). Ranking, de vice-wereldkampioen in juni in Antwerpen, werd in de finale verslagen door Servië.

Het Belgische team in Graz bestaat uit Caspar Augustin, Nick Siles, Brian De Valk en Thibaut Vervoort. In augustus won dit kwartet, onder leiding van Antwerpen, de Debrecen Masters in Hongarije. Dit was hun eerste kampioenschapsoverwinning op het hoofdcircuit. België eindigde eind juni als vierde op het WK in Antwerpen na verlies in de kleine finale van Frankrijk. Servië behield zijn rol als kandidaat en versloeg Litouwen in de finale. Zoals Nick Siles, Thibaut Vervoort, Maxime Dipuedt en Brian De Valk België. Het Belgische 3×3 basketbalteam voor dames heeft zich niet geplaatst voor de Europacup. (Belga)

READ  OM-Boca Juniors-overeenkomst voor Benedetto