Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Europa zal Venus aanvallen met de EnVision-missie

EnVision wordt de volgende orbiter van de European Space Agency, op weg naar Venus, die een globaal beeld van de planeet zal bieden van de binnenste kern tot de bovenste atmosfeer. Het doel is om te begrijpen hoe en waarom Venus en de aarde anders zijn geëvolueerd. Zou het verhaal van Venus, deze tweelingplaneet Aarde, licht kunnen werpen op het toekomstige lot van de aarde?

De missie is geselecteerd door het Wetenschappelijk Programmacomité in لجنةwie welke 10 juni als de vijfde middenklassemissie in het wereldwijde visieplan van het agentschap, gepland voor lancering begin 2030.

« Een nieuw tijdperk in de verkenning van onze naaste buren, maar het is heel anders dan zonnestelsel wachten op ons, zegt Gunter Hasinger, directeur wetenschap bij de European Space Agency. Met Onlangs aangekondigde Venus-missies onder leiding van NASAWe zullen het grootste deel van het volgende decennium een ​​zeer uitgebreid wetenschappelijk programma hebben op deze mysterieuze planeet. »

Een van de belangrijkste vragen in de planetaire wetenschap is waarom, ondanks dat ze ongeveer even groot en qua samenstelling zijn, onze buurman in het binnenste zonnestelsel klimaatverandering Ook verbazingwekkend: in plaats van een bewoonbare wereld zoals de aarde te zijn, evolueert het in sfeer Giftig en verpakt in dik wolken rijk aan zwavelzuur.

Wat een verhaal Venus Heeft ze geleefd om deze staat te bereiken en is dit een voorbode van het lot van de aarde als deze zich ook moet onderwerpen? Opwarming van de aarde rampzalig? Is Venus nog steeds geologisch actief? Zou het ooit een oceaan hebben beschermd en zelfs het leven hebben ondersteund? Welke lessen kunnen worden getrokken uit evolutie? terrestrische planeten In het algemeen, naarmate we meer ontdekkenbuitenste planeten Aardse stijl?

READ  60 miljoen consumenten waarschuwen dat deze 4 olijfoliemerken gevaarlijk zijn voor uw gezondheid - Tuxboard

Leer alles over de structuur, het oppervlak en de atmosfeer

De innovatieve reeks tools van EnVision zal deze grote vragen beantwoorden. De orbiter zal een reeks Europese instrumenten aan boord hebben, waaronder een sonde om ondergrondse lagen te detecteren, en spectrometer studeren het weer en het oppervlak. Spectrometers zullen controleren Gas Volg niveaus in de atmosfeer en analyseer de samenstelling van het oppervlak, op zoek naar eventuele veranderingen die verband kunnen houden met tekens vulkanen Energiek. Radar geleverd door NASA Het zal foto’s en oppervlaktekaarten verzenden. Bovendien zal het radiowetenschappelijke experiment het mogelijk maken om de interne structuur en het veld van de planeet te onderzoeken zwaartekracht, evenals om de structuur en samenstelling van de atmosfeer te bestuderen. De tools zullen samenwerken om de interactie tussen de verschillende grenzen van de planeet – van het binnenste tot het oppervlak en in de atmosfeer – het best te karakteriseren en zo een uitgebreid beeld te geven van de planeet en haar processen.

EnVision volgt missiesucces Venus Express (2005-2014) van de European Space Agency, die zich voornamelijk heeft gericht op atmosferisch onderzoek, maar ook verbazingwekkende ontdekkingen heeft gedaan die wijzen op het mogelijke bestaan vulkanische hotspots op het oppervlak van de planeet. ruimteschip Akatsuki van JAXA Sinds 2015 bestudeert hij ook de atmosfeer. EnVision zal de verkregen radarbeelden van het oppervlak aanzienlijk verbeteren. Magellaan Van NASA in de jaren 90. In samenwerking met de volgende DaVinci+ missies (De diepe atmosfeer van Venus verkennen voor edelgassen, chemie en beeldvorming) en veritas (venus emissie radio- Wetenschap, INSR, topografie en spectroscopie) van NASA, zal een drietal nieuwe ruimtevaartuigen de meest uitgebreide studie leveren die ooit op Venus is uitgevoerd.

READ  Verkrijg 8 tot 13 jaar levensverwachting door van dieet te veranderen

Een groeiende vloot missies

« EnVision profiteert van de samenwerking met NASA, waarbij de uitmuntendheid van Europese en Amerikaanse expertise op het gebied van Ding Wetenschap en technologie van Venus, om deze ambitieuze missie te creërenGünther gaat verder. EnVision promoot Europa’s rol in de wetenschappelijke verkenning van het zonnestelsel. Onze groeiende missievloot zal ons en toekomstige generaties de beste ideeën ooit geven over hoe onze planetaire oceaan functioneert, vooral relevant in een tijd waarin we steeds meer unieke exoplaneetsystemen ontdekken. »

EnVision promoot Europa’s rol in wetenschappelijke verkenning van het zonnestelsel

« Dit is de nieuwe ESA-missie, die tot doel heeft om te verkennen Venusmaakt ons blijzegt Thomas Zurbuchen, associate director van NASA’s Science Mission Directorate. EnVision maakt gebruik van de sterke punten van ons bureau bij het ontwikkelen van tools. Ook met missies Ontdekking Van NASA tot Venus, de wetenschappelijke gemeenschap zal een krachtige en synergetische reeks nieuwe gegevens hebben om te begrijpen hoe Venus is gevormd en hoe het oppervlak en de atmosfeer in de loop van de tijd zijn geëvolueerd. »

Kans 2031

Na een eerste oproep voor een vijfde middenklasse missieconcept in 2016, vond de laatste competitie plaats tussen Envision en Theseus, Transcendentale landmeter van de hoogenergetische hemel en het vroege heelal. Theseus stelde voor om voorbijgaande gebeurtenissen aan de hemel te observeren en zich in het bijzonder te concentreren op gammaflitsen in de eerste miljard jaar van billionUniversum, om te helpen maken Licht In de eerste levenscyclus sterren. Hoewel de EnVision-missie is aanbevolen door de Scientific Program Committee, wordt Theseus ook erkend als een bijzonder overtuigende wetenschappelijke opdracht die een belangrijke bijdrage kan leveren aan zijn vakgebied.

READ  De ontdekking van twee veelbelovende superaardes

De volgende stap van EnVision is om naar een gedetailleerde “definitiefase” te gaan, waarin het ontwerp van de satelliet en het instrument worden afgerond. Na de ontwerpfase is een Projectleider De Europese fabrikant wordt geselecteerd om EnVision te bouwen en te testen voordat het op de launcher wordt gelanceerd Ariane 6. EnVision’s grootste kans is in 2031, met andere opties mogelijk in 2032 en 2033. Het zal ongeveer 15 maanden duren om de planeet te bereiken, en nog eens 16 maanden om zijn baan via luchtremmen te generaliseren. De baan van 92 minuten zal dicht bij de pool zijn en de hoogte zal variëren tussen 220 en 540 kilometer.

baan om de zonEn de EuclidesEn de Plato En de Ariël De taken van de middenklasse zijn al gekozen. baan om de zon Het werd gelanceerd in februari 2020; EuclidesGedurende dit decennium zullen Plato en Ariel worden vrijgelaten.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?