Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Europa staat met zijn gezicht naar de muur

Europa staat met zijn gezicht naar de muur

Emmanuel Macron en Olaf Scholz bespraken vorige week de kwestie van de elektriciteitsmarkt in Hamburg. Ludovic Marin/AFP

Decryptie – De 27 ministers proberen dinsdag de impasse te doorbreken. Donderdag wordt de CEO van EDF ontvangen door Borne.

Waarschuwing, actueel onderwerp. Vorige week bespraken Emmanuel Macron en Olaf Scholz in Hamburg de kwestie van de elektriciteitsmarkt persoonlijk, in een poging, zonder getuigen, hun meningsverschillen voor eens en voor altijd op te lossen. Concluderend bevestigde de Franse president dat er een akkoord was bereikt over de elektriciteitsmarkt “in de hand” Terwijl de Duitse bondskanselier dat oordeelde “waarschijnlijk” Dat was het eigenlijk “Een gemeenschappelijke Europese oplossing”. Emmanuel Macron beloofde dit vóór eind oktober te doen.

Dinsdag zal een beslissende stap worden gezet met de toewijzing van deze kwestie door de Europese Raad van Ministers van Energie. “We moeten vóór de winter een signaal voor prijsaanpassing geven aan alle Europeanen.”benadrukt Europarlementariër (Vernieuwing) Christoph Grödler, die hoopt dat de bijeenkomst uiteindelijk doorslaggevend zal zijn.

Kernenergie

Sinds de Commissie het hervormingsontwerp in het voorjaar heeft gepresenteerd, zijn de discussies in een impasse beland. De kern van het probleem ligt in de aanwezigheid van 56 kernreactoren in Frankrijk. Een unieke tuin in…

Dit artikel is bedoeld voor abonnees. Je hebt nog 85% om te ontdekken.

Flash-uitverkoop € 1,99 per maand gedurende 6 maanden

De aanbieding is geldig tot 23 oktober. Zonder verplichting.

Al geabonneerd? Inloggen

READ  Vitara krijgt een nieuwe hybride motor