Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Europa bundelt middelen om dakloosheid te bestrijden

Elke nacht slapen in heel Europa 700.000 mensen in barre omstandigheden – 70% meer dan tien jaar geleden. Het is tijd om te werken “, Nicolas Schmidt, Europees commissaris voor werkgelegenheid en sociale rechten, drong er op 17 juni op aan op Twitter, aan de vooravond van de bijeenkomst, op maandag 21 juni in Lissabon, van Europese staatshoofden. Maandag hebben de ministers van Huisvesting elkaar via videoverbinding, Europese instellingen, vertegenwoordigers van NGO’s en lokale autoriteiten formeel een interstatelijk platform gelanceerd om dakloosheid te monitoren en goede praktijken en initiatieven te delen om deze plaag tegen 2030 uit te roeien, een wens die al werd uitgedrukt. Europees parlement.

Partners zetten zich in voor de doelstellingen om daklozen noodhuisvesting te bieden, niemand toe te staan ​​een instelling (gevangenis, ziekenhuis, enz.) te verlaten zonder adequate huisvesting te bieden, en waar mogelijk uitzettingen te vermijden.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook “Ze vroegen niets, maar hadden alles nodig”: diepe en geheime armoede op het platteland

De Europese Unie van verenigingen die werken met daklozen is blij met dit initiatief en de Abbey Pierre Foundation zegt te verwachten dat de Franse regering Actieve deelname aan de beweging en coördinatie van dit platform. Ter gelegenheid van het Franse voorzitterschap van de Europese Unie, dat begint op 1hij is januari 2022.

“Frankrijk steunt krachtig het doel om dakloosheid in Europa uit te bannen en is van plan zijn deel volledig te doen, Emmanuel Wargon, minister belast met huisvesting bevestigt. We zijn al erg betrokken bij Housing First, we hebben natuurlijk de Lissabon-verklaring ondertekend en zullen een actieve rol spelen in de sponsoring van het vandaag gelanceerde platform. ” Dit is, met een paar jaar vertraging en in meer voorzichtige bewoordingen, wat Emmanuel Macron in juli 2017 beloofde, nauwelijks gekozen: “De eerste strijd is om iedereen met waardigheid tegemoet te komen. Ik wil niet dat tegen het einde van het jaar vrouwen en mannen op straat en in het bos verloren gaan. Het is een kwestie van waardigheid.”

“Dit is een concrete stap in de uitvoering van principe 19 van de Europese pijler van sociale rechten, namelijk toegang tot betaalbare huisvesting met psychosociale ondersteuning, Laurent Gukérie, voorzitter van het European Observatory of Social Housing, herinnert huisvesting Europa. Op dit platform zal de Europese Unie ook duidelijk aangeven op welke financiële steun lidstaten kunnen rekenen om te investeren in sociale infrastructuur.” Wat is het Europees Sociaal Fonds voor de periode 2021-2027, waaraan Frankrijk tot 6,6 miljard euro kan bijdragen, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, ter waarde van 9,1 miljard euro verdeeld over de Franse regio’s, en een klein deel van het herstel plan van 750 miljard euro gefinancierd van de lening of 4 miljard euro aan Frankrijk. Deze laatste kunnen worden ingezet voor thermische regeneratie van goedkope huurwoningen of voor nieuwbouw, zegt meneer Ghekiere.

READ  LIVE - Covid-19: Lichte stijging aantal intensive care-patiënten, voor het eerst sinds mei

Je hebt 44,71% van dit artikel om te lezen. De rest is alleen voor abonnees.