Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Italië laat het masker vallen en Cuba prijst de effectiviteit van zijn vaccin

De pandemie heeft sinds eind december 2019 wereldwijd meer dan 3,8 miljoen mensen het leven gekost, volgens een rapport opgesteld door Agence France-Presse (AFP) uit officiële bronnen op maandag 21 juni (tijd in Parijs) om 12.00 uur.

Na de Verenigde Staten (meer dan 602.000 doden) zijn de landen met het hoogste aantal doden Brazilië (meer dan 501.000), India (388.000), Mexico (231.000) en Peru (1900). Deze cijfers, die zijn gebaseerd op dagelijkse rapporten van nationale gezondheidsautoriteiten, worden over het algemeen onderschat. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) schat dat de tol van de epidemie twee tot drie keer hoger kan zijn dan officieel geregistreerd.

  • Italië beëindigt verplichte buitenmaskers op 28 juni

Vandaag, maandag, heeft de Italiaanse minister van Volksgezondheid, Roberto Speranza, aangekondigd dat Italië, een van de Europese landen die het zwaarst door de Covid-19-epidemie is getroffen, vanaf maandag 28 juni stopt met het dragen van een masker in het buitenland. De laatste zei in zijn account op Facebook dat deze beslissing van toepassing zal zijn op de regio’s die zijn geclassificeerd als “witte regio’s”, waar de verspreiding van het virus het laagst is, dat wil zeggen, momenteel heel Italië, behalve de kleine Valle d’Aosta in het noorden . Op maandag 28 juni worden alle Italiaanse regio’s naar verwachting geclassificeerd als witte regio’s, volgens voorspellingen van experts.

  • Avondklok opgeheven in Turkije, nachtclubs heropenen in Spanje

In Turkije kondigde president Recep Tayyip Erdogan maandag aan dat hij 1hij is In juli van de avondklok die zondag werd ingesteld, registreerde zijn land een daling van het aantal Covid-19-gevallen en een versnelling van de vaccinatiecampagne. Erdogan zei echter dat concertzalen en andere plaatsen waar muziek wordt gespeeld vóór middernacht moeten sluiten, omdat volgens hem “Niemand heeft het recht om anderen lastig te vallen”.

In Spanje gingen nachtclubs in een deel van het land maandag weer open, met name in Madrid en Barcelona, ​​​​de twee belangrijkste steden van het land, maar met beperkingen op aanwezigheid en openingstijden.

  • Meer dan 100.000 doden in Colombia

Colombia overtrof maandag 100.000 epidemie-gerelateerde sterfgevallen, een nieuw record voor sterfgevallen in vierentwintig uur, met meer dan 600 doden. Na drie weken van demonstraties die duizenden mensen de straat op brachten tegen de regering van de conservatieve president Evan Duque, maakt dit land van 50 miljoen mensen het ergste moment van de pandemie door.

  • Zuid-Afrika wil het continent de capaciteit geven om vaccins te produceren

Zuid-Afrika heeft maandag de eerste stap aangekondigd om het continent de capaciteit te geven om een ​​vaccin tegen het Covid-19-virus te produceren. Het gaat om het maken van een bestand Centrum voor technologieoverdracht RNA-vaccins tegen Covid messenger, waarvan is aangetoond dat ze zeer effectief zijn en die ook beter kunnen worden aangepast aan nieuwe varianten dan andere vaccins met andere technologieën. Het project wordt geleid door een Zuid-Afrikaans consortium bestaande uit biotechbedrijven Biovac en Afrigen Biologics and Vaccines, een netwerk van Afrikaanse universiteiten en Centers for Disease Control and Prevention.

  • Cuba prijst de effectiviteit van zijn vaccin

Het laboratorium dat het kandidaat-vaccin Abdallah heeft ontwikkeld, ontwikkeld door Cuba tegen SARS-CoV-2, het eerste dat in Latijns-Amerika is gemaakt, heeft een werkzaamheid van 92,28% tegen de ziekte aangekondigd. Abdullah, een Cubaanse kandidaat voor een vaccin van het Center for Genetic Engineering and Biotechnology [CIGB], toont een efficiëntie van 92,28 % na drie dosesDe staatsgeneesmiddelengroep BioCubaFarma, waarop de CIGB vertrouwt, zei op Twitter. Abdallah, in de laatste fase van klinische proeven, moet eind juni of begin juli officiële toestemming krijgen van de Cubaanse autoriteiten.

READ  Uit de studie bleek dat ibuprofen "niet geassocieerd was met een verhoogde mortaliteit of ernst" van het virus

De wereld met AFP