Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Euro 2022 Dames: Een deal, Nederlandse ster Lake Martens speelt de kwartfinale niet tegen Blue

Een flinke klap voor Nederland, de volgende tegenstander van de Blues zaterdag in de kwartfinales van EK 2022. Terwijl het Franse elftal worstelde met de aanval op Marie Antoinette Catuto, is de sterspeler van het Nederlands elftal, Lake Martins, nu geblesseerd.

De Nederlandse voetbalbond maakte op sociale media bekend dat Lake Martens dinsdagavond Engeland verlaat en niet vervangen kan worden. Na het aanraken van haar voet tijdens de overwinning op Zwitserland (4-1), kon de vleugelspeler die tekende bij Paris Saint-Germain haar plaats niet meer innemen.

Coach Mark Parsons sprak zijn teleurstelling uit: “Dit is verschrikkelijk nieuws voor ons en voor jou.” Laiki Martens, de heiligste speler van het laatste EK thuis, is een hoofdrolspeler bij Orange. De 29-jarige spits behoort tot de topscorers in haar selectie, achter met name Vivian Miedema, die bij aanvang van de competitie last kreeg van Covid.

Europees kampioen in 2012 en Champions League-finalist bij FC Barcelona, ​​Lake Martens sloot deze zomer aan bij Paris Saint-Germain. Leakey Martens heeft tot 2025 een contract bij Parijs, een club die “zeer dicht bij het winnen van vele titels” staat, zegt ze. Ook PSG toonde aan het eind van de middag “al hun steun” aan Lake Martins.

Zo moet Nederland zaterdag in de kwartfinales van hun ster afzien tegen Frankrijk. Les Bleues gaan op zoek naar de eerste plaats in de halve finales van het EK.

READ  L'Expression: Sport - Algerije boekt vooruitgang met zijn studenten en jongeren