Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Euro 2021. Waarom hadden Engeland en Italië alle troeven om zo ver te gaan? . sport

Italië en Engeland ontmoeten elkaar zondag (21.00 uur) opnieuw in de finale van het EK 2021 in Wembley, Londen. Aan het einde van een competitie die zich uitbreidde naar elf landen en waar de weersomstandigheden vaak moeilijk waren voor spelers, is het niet verwonderlijk dat de Three Lions en de Nacional strijden om de continentale titel. Wij leggen uit waarom.

thuis groepsfase

Afgezien van de mogelijkheid om voor je lokale publiek te spelen, is het andere voordeel van thuis spelen het vermijden van de opeenhoping van vermoeidheid als gevolg van reizen. Tijdens deze Euro die werd georganiseerd in 11 landen en dus in 11 gaststeden, ontwikkelden zich negen selecties voor hun supporters (Engeland, Italië, Duitsland, Spanje, Schotland, Hongarije, Rusland, Denemarken, Nederland). Van deze negen landen hebben er zes drie groepswedstrijden gespeeld in hun “eigen” stadion: Italië, Engeland, Spanje, Denemarken, Duitsland en Nederland. De lijst waarin we dus de halve finalisten van de competitie terugvinden.

Lees ook. Italië – Engeland: Welke speler kan de Champions League – Euro verdubbelen?

Toen de Zwitsers de Baku-Rome-Baku-reis maakten tijdens kip, voordat ze naar Boekarest gingen Om te spelen in de ronde van 16 tegen FrankrijkDe spelers van Gareth Southgate kunnen zich rustig voorbereiden op hun reguliere kamp voordat ze het opnemen tegen Duitsland in de Ronde van 16…opnieuw in Londen.

In zeven wedstrijden speelden de Engelsen er zes in het Wembley Stadium. De enige uitzondering is de kwartfinale tegen Oekraïne in Rome. Het is niet makkelijk. In totaal hoefden de Engelsen tijdens deze euro slechts 2.900 kilometer af te leggen. Ofwel het laagste totaal voor… Italië. Want spelers van Squadra Azzurra hoeven niet te klagen over de programmering van de UEFA. Het Italiaanse team eindigde als eerste in hun groep en ging naar de laatste 16 op Wembley, voordat het in de kwartfinale tegen België in de Allianz Arena in München stond. Dat is zo’n 5900 kilometer sinds de start van deze euro.

Squadra Azzurra speelde de hele groepsfase in het Olympisch Stadion in Rome. © Alberto LINGRIA / AFP

READ  Juventus en Villarreal wachten de terugwedstrijd af om een ​​beslissing te nemen

Gunstigere klimatologische omstandigheden

Het voordeel van het spelen van bijna al je wedstrijden op dezelfde plek is ook dat je niet te veel gestoord wordt door veranderingen in weersomstandigheden. Terwijl sommige selecties, zoals de blues, leden in de hitte van Midden- en Oost-Europa, hebben de Engelsen nooit de verstikkende hitte gekend. Na de eerste wedstrijd die in enigszins zomerse omstandigheden werd gespeeld tegen Kroatië, bij iets meer dan 25°C, kregen ze te maken met een laag kwikgehalte op de Britse eilanden. Als ze tijdens de kwartfinales in Rome seizoensgebonden hitte vonden, vonden de andere ontmoetingen die ze moesten spelen plaats bij temperaturen tussen 14 en 19 graden Celsius.

Lees ook. een ticket. Euro 2021: Sportrechtvaardigheid is geen probleem voor UEFA…

Aan de Italiaanse kant kan de klimaatverdeling van de euro in twee verschillende periodes plaatsvinden. Het kippenpodium in Rome, waar het kwik schommelt tussen de 25 en 28 graden Celsius. Dan de knock-outfase waar ze de frisheid van München en Londen ontdekten. Niets is te vervelend voor organisaties.

Het is duidelijk dat de Euro-finalisten zo de fornuizen van Boedapest, Sint-Petersburg of Bakoe vermeden. Zondagavond in Londen is de lucht bewolkt en daalt de temperatuur tot onder de 20°C wanneer de vlucht vertrekt.