Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ethereum Panic: dubbele bestedingswaarschuwing … en een wilde vork!

Vrijdag 27 augustus was een drukke dag voor Ethereum. Een bug die een oudere versie van het hoofdclientprogramma, Geth, treft, heeft ervoor gezorgd dat de blockchain al meer dan een half decennium is uitgeschakeld. Angst was meer dan kwaad: binnen een paar uur was de situatie weer normaal.

Ethereum en Geth: vergeet updates niet!

De fout is van invloed op versies 1.10.7 En ouder dan de belangrijkste clientsoftware vanEthereumEn krijgen. Verrassend in die tijd decollete (het scheiden van de blockchain in twee verschillende versies), 75% van de netwerkknooppunten gebruikten een versie Verouderd.

eerder zijn harde vork Londen, alle contracten moeten verplicht zijn: Update hun klantenprogramma. Het heeft ook invloed op de meeste blokketens die hun eigen versie vanEthereum virtuele machine. Om te begrijpen hoe een eenvoudige transactie een bestand heeft gemaakt SnaarsplitsingLees de samenvatting van Kelvin Fisher.

Dit is geweldig vork Een risico vormen: de mogelijkheid van dubbele uitgaven. Door een transactie uit te voeren op de ene keten en deze vervolgens in een andere keten te vervangen, was het mogelijk om twee keer zijn ether uit te geven. Het is de meest angstaanjagende aanval op het blockchain-netwerk. Ondanks de ernst van het probleem, is er echter maar één wijsneus Ik heb de fout in Ethereum kunnen misbruiken. Op de Binance Smart Chain, een levende ziel Hij zal er ook van kunnen profiteren.

Een doorn zonder gevolgen

tijdens de vork Van de blockchain is het altijd langste keten Wie wint? Dus, gelukkig voor de Ethereal, was de reactie: snel. Ondanks het feit dat meer dan de helft van de knooppunten in het netwerk werd getroffen, hebben miners hun versie van Geth onmiddellijk bijgewerkt. De meerderheid van hakken kracht Focus vervolgens op de tekenreeks “Geldig”.

READ  Bevrijding redden in 2014 centraal in gerechtelijk onderzoek

Het was Guido Vranken, ontwikkelaar van Telos EVM – een versie van de Ethereum Virtual Machine op de Telos-blockchain – die de bug voor het eerst ontdekte. informeer de Kernontwikkelaars Ethereum onmiddellijk en de patch was beschikbaar op 24 augustus. Moraal van het verhaal: update je knoop!

Doe wat je wilt, maar het wordt dringend om wat ethers te verzamelen! om dit te doenEn Een uitzonderlijke aanbieding wacht op u op het Swissborg-platform, dat u tot 100 euro aan cryptocurrency biedt Bij registratie (Verwijzingslink, minimale storting 50€).