Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ernstige depressie genezen met innovatief hersenstimulatieapparaat

Afwijking – deze techniek biedt perspectief voor de zorg voor patiënten bij wie de klachten niet te genezen zijn.

Sarah leed vijf jaar aan ernstige depressies en had alle behandelingsopties uitgeput. Een innovatief apparaat voor diepe hersenstimulatie, getest aan de Universiteit van Californië, San Francisco Medical Center, leidde uiteindelijk tot een aanzienlijke verbetering van haar toestand. De 36-jarige patiënt meldde dat: psychiatrische behandeling Opbrengst “Het leven is het waard om geleefd te worden”waardoor ze voor het eerst in lange tijd spontaan kon lachen.

Dit klinische geval, beschreven op 4 oktober in het tijdschrift natuurgeneeskunde, als veelbelovend beschouwd. Voor het eerst op het gebied van de psychiatrie hebben onderzoekers gepersonaliseerde diepe hersenstimulatie ontwikkeld, aangepast aan het neurologische en neurologische profiel van een patiënt. Dit werk geeft perspectief op zorg voor alle patiënten met falende behandeling.”, groet aan ds Marion Blaise, een psychiater in het Sainte-Anne-ziekenhuis in Parijs.

Depressie, die tussen 10% en 20% van de

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 77% om te ontdekken.

De grenzen van de wetenschap verleggen is ook vrijheid.

Lees je artikel verder voor € 1 in de eerste maand

Al geabonneerd?
Log in

READ  Een experimenteel vaccin heeft met succes de tweede fase van klinische proeven doorstaan