Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Er zijn 35 gevallen van cholera vastgesteld en de minister van Volksgezondheid zal de locatie bezoeken

Er zijn 35 gevallen van cholera vastgesteld en de minister van Volksgezondheid zal de locatie bezoeken

Vandaag, woensdag 1 februari, heeft minister van Volksgezondheid Frédéric Valeteau zijn voornemen aangekondigd om op 9 en 10 mei naar het eiland Mayotte te reizen, terwijl het ministerie te maken heeft met tientallen gevallen van cholera.

“De situatie is onder controle.” Minister van Volksgezondheid Frédéric Valeteau gaf een update over de “toename” van het aantal choleragevallen in Mayotte sinds half maart. Er zijn nu 35 patiënten geïdentificeerd, dit zijn ‘lokale’ gevallen, dat wil zeggen rechtstreeks ontwikkeld op de afdeling.

“De staat neemt de situatie serieus, de teams zijn in volledige mobilisatie en de lokale autoriteiten zullen blijven werken om de Mahaurai-regio in deze gezondheidssituatie te ondersteunen”, legde hij woensdag 1 mei uit in een interview met France Télévisions.

In deze context van de snelle toename van het aantal gevallen kondigde de afgevaardigde minister aan dat hij daar op 9 en 10 mei naartoe zou reizen.

Overvolle gezondheidszorgvoorzieningen

De minister kondigde ook de mobilisatie aan van tientallen gezondheidswerkers uit de gezondheidsreserve. Waardevolle versterkingen op deze afdeling, die niet over het nodige personeel beschikt om op de huidige crisis te reageren.

Er zijn momenteel twee “Cholera-eenheden” actief die patiënten behandelen binnen het CHM. Maar de toewijzing van middelen om deze eenheden te bevoorraden gebeurde ondanks andere zorg, zoals de Regionale Gezondheidsdienst van Mayotte maandag aan BFMTV.com uitlegde.

“Het Mayotte Hospital Center moest een deel van de activiteit van zijn klinieken en zijn eerste niet-dringende consultaties sluiten om de activiteit van deze tweede cholera-eenheid te kunnen garanderen”, aldus Bastien Morvan, stafchef van de American Relief Service. .

Tijdens gezondheidspatrouilles worden maatregelen getroffen om het bewustzijn van de hygiëneregels te vergroten – vooral het belang van handenwassen. Vaccins worden ook gegeven aan mensen in de buurt van zieke mensen. In dit stadium zijn er geen sterfgevallen gemeld als gevolg van de infectie.

READ  1 op de 3 eerdere patiënten heeft neurologische of psychische stoornissen

Meest gelezen