Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Er komt al een storm op de radars

Dinsdag 15 maart 2022 om 06:15 – Als je genoeg hebt van sneeuw en regen, hier zijn nieuws dat je waarschijnlijk niet leuk zult vinden …


Als we elkaar in april niet zien, weet de meerderheid van de Quebecers het goed: maart heeft altijd verrassingen voor ons in petto. En de volgende dag zou in het volgende weekend moeten verschijnen.

benaderingssysteem

De depressie uit Texas zal richting Quebec gaan. Je zou aan het eind van de week in het graafschap moeten aankomen nadat je het vocht in de Golf van Mexico hebt opgezogen. In de huidige atmosfeer, die grotendeels gematigd is, is het zeer waarschijnlijk dat een deel van de verwachte neerslag als regen zal vallen. Maar sneeuw is niet uitgesloten…

Onweer 1 (1)

potentiële kritiek

Op het moment van schrijven zijn Europese en Canadese weersvoorspellingsmodellen met hun meer zuidelijke koers het zelfs eens over het feit dat Montreal sneeuw zou kunnen ontvangen. De stad kan zelfs sneeuw krijgen. Ook de sectoren ten noorden van de rivier zullen door sneeuw worden verwend. De nationale hoofdstad zal volgens dit model een van de gelukkige winnaars zijn op het gebied van sneeuwhoeveelheden.

Onweer 3 (1)

Omdat we echter nog enkele dagen verwijderd zijn van de komst van het systeem, kan het systeem splitsen.

Contrasterend geluid

Aan de andere kant, als we vertrouwen op de warmere Amerikaanse en Canadese modellen, is het eerder een noordelijker pad dat het systeem zal volgen. Als dat zo is, zou het hele zuidwesten, inclusief Montreal, recht hebben op regen.

READ  De Hubble-telescoop is kapot, maar moet binnenkort opnieuw worden opgestart

De sectoren van Haute-Mauricie richting Quebec, evenals Saguenay-Lac-Saint-Jean en oostelijke Bas-Saint-Laurent richting Gaspésie krijgen echter nog steeds sneeuw.

Storm 2 (1)

De situatie moet nauwlettend worden gevolgd.


Zie ook: St. Patrick’s Day Storm: feit of mythe?